Dirk Schram en chef-kok Luc Vandersteen zorgen in hun restaurant La Cabane voor een algeheel gevoel van welbehagen.

Een restaurant waar alles in orde is, bestaat dat? Ja, op de rand van Edegem en Mortsel, waar zich het eethuis La Cabane bevindt. Interieur, bediening en eten zijn er zoals het moet zijn, en meer nog, het restaurant heeft een surplus door de fijngevoelige, persoonlijke benadering. La Cabane bevindt zich in een bescheiden villa met gebogen dak uit 1924. Het huis is opgetrokken in art-decostijl met nieuw-Amsterdamse invloeden. Binnen wacht een subtiele inrichting, samengesteld uit een geslaagde melange van vormen en kleuren. Het spel van ronde, halfronde en rechte lijnen wordt geaccentueerd door warme tinten, zoals dieprood, turkoois en water- en grasgroen. Achter de deur wacht Dirk Schram. Hij is een van de eigenaars en was in zijn vorige leven functionaris bij de Generale Bank. De traagheid waarmee hij bedient, wordt ruimschoots goedgemaakt door een flinke dosis persoonlijke aandacht: Dirk Schram waakt over het welzijn van de klanten op een innemende manier. In de bank ontmoette hij compagnon Luc Vandersteen. Deze kok werd opgeleid in Brusselse restaurants van Michel Beyls en was door de bank aangenomen als chef-kok van het directierestaurant. In die functie kreeg hij de middelen om het beste op de borden te brengen. Om op de hoogte te blijven van de evolutie werd hij jaarlijks twee maaanden op betaalde stage gestuurd naar vermaarde Franse driesterrenrestaurants als Guérard, Bras, Haeberlin en Le Jardin des Sens. Wat kan een kok meer wensen?

Luc en Dirk richtten zelf het art-decohuis in. Over alles werd nagedacht, dat merk je aan het logo en de art-decostoelen, die op een cruiser niet zouden hebben misstaan. Wij kwamen op een doordeweekse avond en troffen vooral rustig genietende, oudere burgers. Op tafel kwam, als welkomsthapje, gemarineerde rauwe zalm en een kopje verrukkelijke garnalenbisque. Wij aten à la carte en kozen grietbot vergezeld van tapenade van courgette en olijven, een voorbeeldige risotto en parmezaans kruidenkoekje (850 fr., 21,07 euro) en trio van ganzenlever: terrine van lever, gebakken lever ( tarte tatin) en met duxelle van champignons in filodeeg ingepakte lever ( bonbon). De drie bereidingen waren verenigd door een sauternessiroop en gebruind koekenbrood (850 fr., 21,07 euro). Beide voorgerechten vielen in de smaak. Het delicate vlees van een duifje uit Anjou volgde en kreeg het gezelschap van couscous met rozijnen, geglaceerde uitjes en tuinbonen (950 fr., 23,55 euro). Ook waren er zeetongrolletjes, gevuld met spinazie en Noordzeegarnalen en opgediend met een licht gebonden bouillon van schaaldieren (990 fr., 24,54 euro). Opnieuw tevredenheid alom, hoewel de visbereiding om een extra snuif zout vroeg. Of wij nog een nagerecht wensten? Wij twijfelden en toen wij vernamen dat de meest interessante desserts uitverkocht waren, besloten wij nog wat na te genieten van het restje Madiran, de aardse, fruitige en kruidige rode wijn die de duif zo mooi begeleidde ( Domaine Labranche Laffont, Vieilles Vignes ’96, 1089 fr., 27 euro).

La Cabane: Mechelsesteenweg 11, 2650 Edegem. Tel. 03-454 58 98. Menu’s: 1800 fr. (44,62 euro) en 2200 fr. (54,54 euro); lunch waarbij je voor 1250 fr. (30,99 euro) een eigen driegangenmenu samenstelt uit een lunchkaart. Gesloten: zaterdagmiddag, zondagavond en maandag. Vakantie van 15 juli tot 8 augustus. XXXX (vier koksmutsjes)

De beoordeling van van de keuken

gaat van 1 tot 5 koksmutsjes:

1: negatief, 2: redelijk, 3: positief,

4: aanbevelenswaardig, 5: uitmuntend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content