Met decor en stijl als instrumenten, creëert Jean-Marie Vancorselis in L’Intermède een algeheel gevoel van welzijn.

Er zijn van die goeie adresjes waarmee je omzichtig moet omspringen: restaurants bijvoorbeeld met een broos sfeertje, een beperkt aantal plaatsen en een vast publiek. L’Intermède is zo’n uitverkoren rendez-vousplaats voor een beperkte kring Bruggelingen. In het intieme eethuis hangt een speciale stemming, die makkelijk verstoord zou kunnen worden door een stelletje lomperiken. Eigenaar Jean-Marie Vancorselis verwacht van de bezoekers dat ze ontvankelijk zijn voor de charmes van het eigenhandig opgebouwde decor en voor zijn persoonlijke ontvangst en toewijding. De man is niet aan zijn proefstuk toe: hij was tien jaar lang de stuwende kracht achter het gastronomisch restaurant Ambrosius. Jean-Marie Vancorselis verhuisde naar een kleine woning met een trapgevel en richtte het gelijkvloers in zoals hij zijn huiskamer zou inrichten. Baldakijnen en draperieën scheppen een gevoel van opulentie en geven het geheel iets theatraals Italiaans. L’Intermède werd oorspronkelijk gemaakt als lunchhalte, waar winkelende dames bij een salade of een pastabereiding weer op krachten konden komen. Op algemeen verzoek is de deur ’s avonds ook van het slot gegaan en eigenlijk komt de warme, okerkleurige inrichting bij kaarslicht het best tot haar recht. Jean-Marie Vancorselis doet zelf de boodschappen. De kaart is beknopt vanwege de beperkte ruimte in de keuken. Bezoekers hebben keuze uit een tiental eenvoudige gerechten. Regelmatig terugkerende succesnummers zijn: ganzenleverterrine met uienconfituur (595 fr.), scampi’s met saffraansaus (650 fr.), lamskroon met basilicum (695 fr.) en kip met currysaus (595 fr.). Wij kwamen op een doordeweekse avond en troffen keurig geklede mensen die gezellig babbelden en smikkelden. De wijnkaart is gereduceerd en onze keuze viel op een Woodbridge: een Californische Cabernet Sauvignon van Robert Mondavi met een rijke kruidenbalans in de mond (750 fr.). Wij proefden van gebakken eendenlever, opgediend met een bladerdeegtaartje met appels en een sausje van bakjus en perensiroop (650 fr.) en een Thaise salade met plakjes wit van kip, gemarineerde roze garnalen, munt, sojascheuten, sesam, krokante uitjes en zoetzure vinaigrettesaus (495 fr.). Beide voorgerechten wisten te behagen en dat kon ook gezegd worden van de hoofdgerechten: blank en vast vlees van kabeljauw met puree van gekonfijte tomaat, keurig op maat gesneden aardappelen en waterkerssaus (650 fr.) en krokant gebakken kalfszwezerik met shii-take, met rösti en port- en rozemarijnsaus (850 fr.). Wij waren duidelijk vatbaar voor de genoegens van L’Intermède en beleefden een aangename avond.

L’Intermède: Wulfhagestraat 3, 8000 Brugge. Tel. (050) 33.16.74. Zondag en maandag gesloten. Reserveren is gewenst. Voor de zomer is er op de ommuurde binnenplaats een romantisch terras in Provençaalse stijl. XXXX (vier koksmutsjes)

De beoordeling van de keuken gaat van 1 tot 5 koksmutsjes: 1: negatief, 2: redelijk, 3: positief, 4: aanbevelenswaardig, 5: uitmuntend.

Pieter Van Doveren

Partner Content