Het team van het Eet-Kafee in Kontich opende aan het Antwerpse slachthuis een moderne, kindvriendelijke brasserie: De Lobroek.

Jean-Pol De Wit was vroeger sous-chef in het eens zo vermaarde restaurant Lindenbos in Aartselaar. Gert Fonteyne nam Jean-Pol De Wit onder contract als chef-kok van zijn gastronomisch restaurant Alexander’s in Kontich. Vijf jaar terug werd daar het roer radicaal omgegooid: het luxerestaurant werd omgebouwd tot een modern, helder en elegant mega-eetcafé. Een kinderhoek, een gezellige bar en een verzorgde en gevarieerde keuken maakten dat een breed publiek zich in het ongedwongen Eet-Kafee al snel thuis voelde. Het succesvolle duo staat aan de basis van een nieuw project: De Lobroek, een trendy ingerichte brasserie in de volkse buurt van het Stedelijk Slachthuis van Antwerpen. De Lobroek neemt het gelijkvloers in van een oud appartementsgebouw aan de zonnekant van de straat en heeft aan de rechterkant het café en links de brasserie. Midden in de brasserie is een trap die naar een hogergelegen kinderspeelruimte leidt, uitgerust met onder meer ballenbad en klimkasteel. Olivier Gérard is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Als chef-kok werd Bruno Wilsens aangenomen. Deze vroegere chef-kok van het Lindenbos wisselde het geweer van schouder en gastronomische bereidingen maakten plaats voor brasseriegerechten. De Lobroek heeft een gevarieerde spijskaart waarop nieuwe eettrends zijn vertegenwoordigd (pasta, vegetarisch, fusion kitchen). Specialiteiten zijn: grote stukken vlees met vers gebakken frieten (vanaf 495 fr.), palingbereidingen (vanaf 425 fr.) en spareribs & wings (585 fr.). Kinderen die boven eten, kunnen kiezen uit vier gerechtjes, met een drankje en ijs erbij (275 fr.). Wij kwamen op een doordeweekse avond en hadden een twintigtal uitgelaten Brasschaatse dames als gebuur. Voorgerechten waren: garnaalkroketten, correct bereid en royaal van formaat (355 fr.) en een flinke plak huisgemaakte ganzenleverterrine, zacht van textuur, delicaat van smaak en opgediend met uienconfituur en getoaste brioche (545 fr.). Hoofdgerechten waren: vakkundig gebraden jonge duif met witloof en spekjes (585 fr.) en krokant gebakken kalfszwezeriken Clamart, opgediend met aardappelkoek en ‘diepvries-groene’ erwtjes (685 fr.). Van de wereldwijnkaart kwam, op aanraden van de ober, een Chileense, rode Concha y Toro ’96 uit de Maipo Valley, een wijn die in het glas en in de portemonnee wist te charmeren. Wij bestelden rijstpap (175 fr.) en crème brûlée (195 fr.), maar de jongen die ons bediende had nog nooit gehoord van crème brûlée. Het was zijn eerste dag en veel horeca-ervaring had hij blijkbaar niet. Crème brûlée en rijstpap waren, zoals de rest van het eten, van goede kwaliteit.

De Lobroek: Lange Lobroekstraat 105-111, 2060 Antwerpen. Tel. (03) 233.03.03. Doorlopend geopend van 01 tot 23 u. Zaterdag- en zondagmiddag gesloten. XXXX (vier koksmutsjes)

PIETER VAN DOVEREN / FOTO JAN CAUDRON De beoordeling van de keuken gaat van 1 tot 5 koksmutjses. 1 = negatief; 2 = redelijk; 3 = positief; 4 = aanbelevelenswaardig; 5 = uitmuntend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content