Rouge Glamour is een charmerend spektakelrestaurant, waar te midden van Venetiaanse kitsch inventieve gerechten en een burleske ’transformistenshow’ worden geserveerd.

Rouge Glamour : Rooseveltlaan 18, 1800 Vilvoorde. 02 253 68 39. Menu’s 20 en 30 euro. Maandag gesloten. In de weekends ‘diner spectacle’, uitsluitend na reservatie.

Wanneer er in Vilvoorde lekker werd gegeten, dan gebeurde dat meestal in restaurant ’t Puur Toeval. Het eethuis is er spijtig genoeg niet meer en in de plaats kwam acht maanden geleden Rouge Glamour. Dit restaurant heeft zijn eigen verdiensten. Rouge Glamour is ondergebracht in een magische, 19de-eeuwse burgerwoning aan het lommerrijke Franklin Rooseveltplein. Voor de voordeur is een mysterieuze tuin met tot blokken geschoren hagen, aan de achterdeur is een tuinterras, en tussen de twee, op het gelijkvloers van het oude huis, zijn twee eetzaaltjes met, centraal, een verhoogd minipodium. Het decor, beladen met komische kitsch en veel glitter, getuigt van zin voor verbeelding. Muren in Toscaans geel met sjablonen in bladgoud, pluchen gordijnen en, op het podium, een gouden stoel bekleed met stof in zebramotief krijgen ondersteuning van ouderwetse theaterverlichting en zorgen voor een geheel dat je vervoert naar een Venetiaanse commedia dell’arte. Het toneel is in de weekends voorbehouden aan artiesten uit wat zijzelf het ’transformistencircuit’ noemen. Dan dineert men in het gezelschap van mannen verkleed als Hollywoodsterren en andere internationale diva’s.

Wij kwamen op een weekdag met zijn tweeën en werden op uiterst hoffelijke manier onthaald. De heer die ons ontving was om door een ringetje te halen en bleek Johan De Sterck te zijn, een van de twee bazen. Vennoot Christophe Salden is onledig achter de schermen : hij is het financiële brein en zorgt voor de animatie. Even onzichtbaar blijft chef-kok Daniel Antuna, die samen met zijn vrouw het fornuis bewaakt. Hij werkte elf jaar lang bij Michel Coppens in Groot-Bijgaarden en won in 2001 de prijs Prosper Montagné, wat hem de titel bezorgde van Premier Cuisinier de Belgique. Een kok met zo’n staat van dienst kan niet veel mis doen !

Johan De Sterck kwam een gevarieerde spijskaart presenteren met avontuurlijke bereidingen, die maandelijks worden aangevuld met enkele suggesties. Specialiteit zijn de bereidingen met kalfszwezerik, zoals ‘Kalfszwezerik met krokante korst van mosterdzaad op bed van Brussels lof met torentje van aardappel, gerookt spek en sjalotten’ (22 euro). Onze blikken gingen naar Menu Rouge Glamour Vis en Menu Rouge Glamour Vlees (beide 30 euro, telkens vermeerderd met 10 euro voor de bijpassende wijn). De aimabele Johan De Sterck kwam ons verzekeren dat de kok ons niet zou vervloeken wanneer wij ieder een ander menu bestelden. Op tafel kwamen zelfgebakken broodjes (waarom willen al die koks toch per se brood bakken, als de baksels van de bakker om de hoek beter zijn ?), vier verzorgde hapjes en een glas Château Gris, als correcte, droog-frisse Bergerac. Er kwamen twee verschillende voorgerechten : een cilinder van zachtgerookte Schotse zalm, opgevuld met kaviaar van aubergines met basilicum en rodewijnvinaigrette en, als vleesbereiding, een slaatje van Gandaham met mango en verse tuinkruiden aangemaakt met truffelvinaigrette. De zachte zalm met zachte auberginekaviaar vonden wij geen geslaagde combinatie. In geen van beide bereidingen konden wij sporen ontdekken van de grote Michel Coppens.

Als tweede wijn verscheen een Château Gléon, een aangename, warmgekruide rode Corbières. Er kwamen opnieuw twee hoofdgerechten : een vlees- en een visbereiding. Gebraden ossenhaas kreeg het gezelschap van dragonsaus, groene kool en een toren van aardappel, gerookt spek en sjalot. Aan de andere kant van de tafel was er papillot van pladijsfilet met slierten wortel en courgette, warme tomaat met vel, onhandig in vorm gesneden Roseval-aardappels en wittewijnsaus. De vriendelijk geprijsde maaltijd werd afgesloten met twee nagerechten : huisbereide soesen met vanilleroomijs en warme Pur Caraïbe-chocoladesaus en een dessert van banaan met chocolade, vanille-ijs geparfumeerd met Malibu en kokoskrokant.

Rouge Glamour krijgt belangstelling van een gevarieerd publiek en zeker op dagen dat er een voorstelling plaatsheeft, is reserveren aangeraden.

pieter van doveren

Partner Content