Aanbod

LA Gym 2 (nummer 1 ligt ook in Antwerpen, en de komende jaren moeten er daar nog twee worden bijgebouwd) is het soort modern fitnesscenter dat alles rond gezondheid en welzijn wil aanbieden. Naast het klassieke, erg uitgebreide fitnessaanbod (het centrum is geëquipeerd met het Italiaanse, ergonomisch verantwoorde Life Fitness) zijn er verschillende sauna’s (weliswaar nog niet in werking tijdens ons bezoek), dansstudio’s, kine-sessies en lessen Tae-Bo, bodypump en spinning. Gelieerd aan het centrum zijn: een kapsalon en beautysalon, een restaurant, een zeer geanimeerd kinderparadijs en zelfs een reisbureau.

Inrichting

Een mooi interieur maakt nog geen goede fitnesstraining, maar het moet gezegd dat LA Gym 2 op decogebied hoge punten scoort. We moeten aan de film Gattaca denken: veel beton, weidse zalen met niveauverschillen, glazen wanden van vloer tot plafond, en geel of blauw licht in de wandelgang. Er hangt zelfs modern ogende kunst in de gewichthef-hoek.

Onze bevindingen

We weten niet wat ons bezielde, maar we wilden absoluut Tae-Bo gaan uittesten. De hype errond is zo groot dat wij, eeuwig een beetje hip, niet mochten achterblijven. “Tae-Bo komt uit Amerika en combineert aerobic-bewegingen met grepen en knepen uit de vechtsporten”, legt lerares Karen uit. “Alles gebeurt op het ritme van muziek en dat laatste wordt wel eens vergeten. Bij Tae-Bo vecht je niet, je komt niet in contact met een tegenstander. Het is een conditietraining waarbij je alle spieren gebruikt en door de intensiteit massa’s calorieën verbrandt. En het is niet van de poes, maar wel erg in trek. In het begin puf en kreun je, maar iedereen komt terug, omdat het deugddoend en fun is. Het is ideaal om er je agressie mee af te reageren. Iedereen heeft daar wel een dosis van opgekropt.”

En daar gaan we: Karen positioneert zich vooraan in de zaal en deelt, schreeuwend overheen luide beats, de bevelen uit. Tae-Bo bevat in wezen simpele bewegingen: hoge en lage, voor-, achterwaartse en zijdelingse kicks, vuistslagen-in-de-lucht, hurkende houdingen en knie- en elleboogstoten. Het verradelijke zit in de snelheid waarmee ze allemaal gecombineerd worden; bovendien moet het ritme te allen tijde behouden worden.

Ons T-shirt wordt op een recordtijd drijfnat en in de spiegel zien we ons hoofd tomaatrood worden. “Denk aan iemand waar je kwaad op bent”, roept Karen, terwijl ze schijnbaar zonder een druppel zweet een serie kicks voordoet. Normaliter kunnen we zó een lijstje namen citeren, maar nu lukt dat plots niet meer. Volhouden, daar denken we eerder aan. Karen drijft het tempo op en niemand valt neer. “Dus wij ook niet”, spreken we onszelf moed in. Tae-Bo is zwaar, maar op een perverse manier inderdaad fun. Na afloop complimenteert Karen ons met ons ritmegevoel. Dank u wel, maar dat verwondert ons niet echt: waarom zouden wij elke zaterdagavond richting disco trekken? Om ons te amuseren misschien?

Prijs

Het inschrijvings-/lidgeld bedraagt 5000 fr., eenmalig te betalen. Daarvoor krijg je een persoonlijk programma opgesteld door een personal trainer. Daarna kost het 2000 fr. per maand. Er is ook een beurtenkaartformule. De lessen Tae-Bo zijn in de prijs inbegrepen.

Adres

LA Gym 2, Slachthuislaan 74, 2060 Antwerpen, Tel. 03/236.54.25.

Peter De Potter / Foto Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content