Sushisandwich

© GF / GILLES DRAPS

Bruine rijst staat in het midden van de voedingsweegschaal. Het is het beste graan om je darmen in goede conditie te brengen en te houden. Hierdoor zorgt het indirect mee voor een gezonde, stralende huid. Gekookte bruine rijst bewaart tot wel drie dagen in de koelkast. Je kunt het de eerste dag dus warm eten en er de volgende dag deze sandwiches mee maken. Wat er dan nog over is, kan op dag drie mee in je ontbijtpap. Zo laat je geen enkele gelegenheid onbenut om de weldaden van dit superfood te ondervinden.

4 sandwiches ? 15 minuten actief ? 1 uur passief Voor de sushirijst

Ÿ cup bruine rijst, gewassen

oe cup zoete rijst, gewassen

2 cups water

Snuifje fijn wit zeezout

1 el rijststroop

2 el rijstazijn

Voor de vulling

100 g tempé

4 el veganaise

7 lente-uitjes, fijngesneden

2 wortels, grof geraspt

1 tl kruidenzout

Voor de afwerking

4 vellen nori

1 zakje gepekelde gember of sushigember

Gefrituurde uitjes of geroosterde sesamzaadjes

Optioneel

1 avocado, in dunne schijfjes

Plasticfolie

Voor de sushirijst

1. Breng de rijst in het koude water aan de kook in een zware pot met een zwaar deksel. Zodra het water kookt, voeg je een snuifje fijn wit zeezout toe. Laat alles nog 50 minuten sudderen op een klein vuurtje of een vlamverdeler.

2. Meng er, als de rijst gaar is en al het vocht opgenomen, de rijststroop en de rijstazijn onder.

voor de vulling

3. Stoom en verkruimel de tempé. Meng er de andere ingrediënten onder en breng eventueel nog verder op smaak met wat kruidenzout.

voor de afwerking

4. Leg een vierkant stuk plasticfolie op je werkblad en daarop, als een ruit en met de blinkende kant naar onderen, een vel nori. Leg in het midden van de nori een vierkantje rijst van 6 x 6 cm en oe cm dik. Besmeer met een laagje tempévulling en leg er de velletjes gepekelde gember op. Bestrooi met de sesam of de gefrituurde uitjes. Werk af met de schijfjes avocado.

5. Leg hierop weer oe cm rijst en plooi de hoeken van de nori over je vulling tot een vierkant pakketje. Bevochtig de randen van de nori en kleef het pakketje dicht. Verpak het stevig in plasticfolie.

6. Herhaal met de andere ingrediënten tot je 4 pakketjes hebt. Bewaar in de koelkast.

7. Snijd de vierkantjes diagonaal doormidden en serveer. Geniet van deze supergezonde sandwich.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content