SUSHI AAN HET KATTENDIJKDOK

Verantwoordelijke Sven Rymenans in de hippe Antwerpse sushibar. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

GLAMOUREUZE SUSHIBAR

KEUKEN 6

DECOR 7

COMFORT 6,5

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 6

Wij werden getipt dat het er in Sushi55 modieus en hip toegaat en reden naar het Antwerpse Eilandje, waarvan men tien jaar geleden voorspelde dat het de place to be zou worden. Maar op de kuilen in het kasseiendek, die alleen maar dieper werden, is er weinig veranderd. Horecapioniers kwamen en gingen ook weer, omdat de overheid wacht met investeren in een infrastructuur. Sushi55 is na wat zoeken te vinden aan de achterkant van een nieuw woon- en bedrijvenblok. Tot voor enkele maanden was op deze plaats Bar Le 55 gevestigd. Er had een volledige conceptwisseling plaats en de ruimte werd geüpgraded tot een glamoureuze sushibar. Zwart is de terugkomende kleur op de muren, het meubilair en in de pluchen gordijnen. Je kunt hoog en laag zitten en in beide gevallen kijk je via de glazen wand uit op het kabbelende water van het Kattendijkdok.

In Sushi55 is het goed toeven, zolang de twee Nepalese sushimeesters maar geen vlees gaan bakken, want dan vult de kleine ruimte zich met bakluchten. De drankenkaart vermeldt slechts één wijn : de huiswijn die 4 euro per glas kost. De ruime keuze aan sterkedrank en champagne is waarschijnlijk een overblijfsel uit de nightlife-periode. Met het repertoire op de spijskaart kun je alle kanten uit. De bereidingen zijn ingedeeld in de volgende hoofdstukken : gunkan sushi (bootjessushi), maki sushi (sushirol), ura maki (omgekeerde rol), nigiri sushi (sushibalkjes), sashimi (rauwe plakjes vis), special sushi rolls ( new style-sushi), deep fry (gefrituurd) en teppanyaki (gebakken).

Wij kozen om te beginnen een Combo Mix voor twee (24 euro) en kregen een leien plaat voorgezet met een assortiment van 24 omgekeerde en gewone sushirollen en vier wat lompe canapés van plakjes rauwe vis op rug van kleefrijst. Omdat er nog wat gaatjes waren bestelden wij twee teppanyakigerechtjes : een mini-Wagyuburger van met het mes gekapt rundvlees (15 euro) en hot tuna tataki of gekorste tonijn met zeekraal en weinig passende zoete sausen (9 euro). Naast de Wagyuburger lag een gebakken eitje. Dat was een moeilijke zaak, want een vloeibare dooier eet je niet met eetstokjes. Uiteindelijk doopten wij ons hamburgerbroodje in het geel en misschien was dat wel de bedoeling ? Onze rekening bedroeg 65 euro voor twee en dat viel mee. Wij verlieten de zaak echter met gerommel in de maag en vroegen ons af of de versheid onberispelijk was.

Info

SUSHI55

RESTAURANT EN TAKEAWAY

KATTENDIJKDOK WESTKAAI 55

2000 ANTWERPEN

0478 55 55 66

www.sushi55.be

Maandag gesloten.

Zomerterras aan het water.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content