Studio Collect

© JEF CLAES

Het was een samenwerking die al even in de steigers stond, maar eindelijk vonden de vrouwen achter het juwelencollectief Studio Collect en handtassenontwerpster Lies Mertens echt de tijd om een collab te doen. Samen brengen ze een uniseks telefoon- en sleutelhouder op de markt.

Hoe is de samenwerking met Lies Mertens tot stand gekomen?

Saskia Govaerts (een van de oprichtsters van Studio Collect): “Onze paden hebben elkaar de afgelopen jaren meermaals gekruist. Zo hebben we samen enkele pop-upstores geopend, onder meer in Kortrijk en Knokke. Drie jaar geleden opende Lies haar winkel schuin tegenover ons in de Steenhouwersvest in Antwerpen. Er was al snel sprake van samen iets ontwerpen, wat uiteindelijk uitmondde in dit ontwerp.”

Waarom dit accessoire?

“De insteek was om de identiteiten van beide labels in het ontwerp te vervatten. We gingen op zoek naar iets functioneels, dus kwamen we uit op een telefoon- en sleutelhouder. Dankzij deze pouch heb je je meest gebruikte items direct en overal bij de hand. We vonden het ook fijn dat het voor zowel mannen als vrouwen kan dienen, met een handtas sluit je immers al snel veel mannen uit. Lies had al enkele producten voor mannen gemaakt en ook wij hebben een herenlijn. Het ontwerp is bewust heel minimalistisch gehouden, zodat iedereen het kan dragen.”

Wat vond je het fijnst aan samenwerken met Lies?

“We hebben ongelooflijk veel gelachen tijdens het ontwerpproces. Ook al waren we met vijf en waren er dus veel meningen, er heerste toch telkens een zeer fijne en uitgelaten sfeer. Daarnaast was het ook heel uitdagend om ons te verdiepen in de functionaliteit van lederwaren en tassen. Wij zijn dagelijks bezig met juwelen en de techniciteit die daarbij komt kijken, dit is een totaal ander soort ambacht. Of het voor herhaling vatbaar is? Wie weet.” (knipoogt)

185 euro, verkrijgbaar in verschillende kleuren (garnet en onyx) via de (web)shops van Studio Collect en Lies Mertens, studiocollect.com, liesmertens.be

V.l.n.r.: Hannah Van Lith, Lies Mertens, Hermien Cassiers (zittend), Magaly Hermans en Saskia Govaerts.
V.l.n.r.: Hannah Van Lith, Lies Mertens, Hermien Cassiers (zittend), Magaly Hermans en Saskia Govaerts.© JEF CLAES

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content