Ligging in de Brugse binnenstad

sfeer resoluut modern in een oud pand

reistijd een uur rijden van Brussel

prijs/kwaliteit correct

“Het was een moeilijke beslissing”, herinnert Monique Coene zich als ze over de switch van haar leven spreekt. Ze had zestien jaar als huisdokter gewerkt, nog eens drie jaar als coördinator, en ze sukkelde met haar gezondheid. Toen besliste ze om zich op een geheel nieuwe carrière te storten : die van gastvrouw in een bed and breakfast waarvan de passant in de Brugse binnenstad nauwelijks de omvang kan inschatten.

Asinello ligt achter een smalle deur in de Ezelstraat, die via een gangetje uitkomt op een soort binnenkoer met een verhoogd terras. Daarachter verrijst een heus woonhuis met een opvallend naambord : Missiehuis Paters Karmelieten. Daar woonden vroeger armelui die een minimale huur betaalden aan de paters om er te verblijven. Nu genieten gasten er van de rust in kamers die de naam van de laatste bewoners dragen : Marie, Baptiste, Germaine.

Omdat we wat laat geboekt hebben, slapen we in de kleinste kamer : Marie. Er is veel licht, het Aupingbed is gesofisticeerd en stevig en laat zich zowel aan hoofd- als aan voeteinde verstellen. De douche is van het ingewikkelde type, met waterspuiters op alle niveaus, en de flatscreen is zwevend opgehangen. Alles is modern en strak gehouden en het is er stil, tot een gezin met twee kinderen een etage hoger ’s ochtends vroeg met de meubels begint te schuiven. Die slapen in Germaine, een erg grote kamer die onder het dak werd gecreëerd, indrukwekkend van omvang en geschikt voor vier slapers.

De derde kamer is misschien wel de meest aantrekkelijke : Baptiste heeft zowel een ligbad als een douche, een wandkast met een gezandstraalde glazen wand en een reusachtige flatscreen om vanuit het luie bed te bekijken. Op de benedenverdieping is er ook een hammam, een salonnetje in rood en wit en een grote eetruimte waar ’s morgens een heel uitgebreid buffet wordt geserveerd. Met vers fruitsap, een gekookt eitje, ouderwetse croissants van kwaliteitspatissier Van Mullem (vettig maar lekker), notenbrood, kaas en diverse soorten confituur. Kortom, Asinello is een aanrader.

Info

Asinello telt drie kamers die 100, 120 of 150 euro kosten voor twee personen, inclusief ontbijt. Vier personen in één kamer betalen 200 euro.

Asinello, Ezelstraat 59 A, 8000 Brugge, 0478 38 86 47, www.asinello.be

TIP

Een bezoek aan de Sint-Annakerk, de kerk van de arme mensen, met haar sobere interieur en overvloed aan houtwerk.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content