Wilt u de winter van u afschudden en er tegen oudjaar stralend en relaxed uitzien? Komt er net een uitnodiging om een dagarrangement in een sauna & beauty farm uit te proberen. Wij naar de Thermae in Grimbergen.

In donkere en koude dagen kan een beautyverwendag mij wel bekoren. Een hete sauna, een ontspannende massage en nog wat aan het gezicht laten frunniken. In een klein kasteeltje in Grimbergen is dat allemaal mogelijk. Al drie jaar runt Etienne Van der Zijpen er met een team schoonheidsspecialisten en masseurs de Thermae.

Daarvoor was het kasteeltje een privé-club voor mannen. “Dat was niet naar de zin van de goegemeente in Grimbergen. Toen er in de plaatselijke pers commotie rond de club ontstond, bleven veel klanten weg”, vertelt Van der Zijpen. Als aannemer kende hij het pand. Hij had de verbouwingen gedaan en nam de zaak over om er een kuurcentrum van te maken. “Ons programma kan je opsplitsen in drie delen: de thermen, de arrangementen en een alternatief gedeelte.” Tot die arrangementen behoren dagprogramma’s (vanaf 3200 fr., ontbijt en licht avondmaal inbegrepen) maar ook langlopende kuren voor afslanking en figuurcorrectie. In het alternatief gedeelte wordt shiatsu, voetreflexologie, manuele energetische therapie en rebirthing aangeboden.

Omdat ik weinig tijd heb en alternatieve therapieën (op shiatsu na) mij niet aanspreken, stelt schoonheidsspecialiste Vicky een aangepast programma voor. Ze neemt eerst mijn voeten onder handen: een degelijke en ouderwetse pedicure. Daarna krijg ik de tijd voor sauna en stoombad. In de tuin ga ik ook even relaxen in een jacuzzi-hydromassagebad: de lucht lijkt al minder grijs. De alomgeprezen hamammassage – een traditionele Turkse massage waarbij je geschrobd en gestretcht wordt – zegt me minder. Ik verkies ontspannende massages. En een masseur die wat minder praat.

De uitgebreide gezichtsverzorging door Vicky laat mij half in slaap en met een babyvelletje achter. Voor afslanking wordt een beroep gedaan op fytobiodermie, een methode die lymfedrainage, acupressuur en kleurentherapie verenigt en werkt met producten op basis van essentiële oliën, klei en algen. Ik krijg een desintoxicerende lymfedrainage.

Resultaat? Als ik na 6 uur terug uit Grimbergen vertrek, ben ik zalig moe en ontspannen. De behandelingen zijn op niveau. De locatie is charmant, maar heeft wel één nadeel: het gebrek aan privacy door de beperkte geluidsisolatie. Het schoonheidssalon op de eerste verdieping is met tussenschotten in kamertjes verdeeld. Als ik tijdens de gezichtsverzorging probeer te slapen, passeren door “mijn” kamer af en toe een stel vriendinnen – die de tijd van hun leven hebben, dat moet gezegd – om met hun collega in de verzorgingsruimte ernaast te kletsen. Of hoor ik mensen lachen en praten in het restaurant op de benedenverdieping.

De sfeer in de Thermae is ongedwongen. Sauna en stoombad zijn een naaktgebeuren. Wie drempelvrees heeft, kan op woensdag en zondag in badpak komen.

Inlichtingen over alle programma’s en prijzen: Thermae Grimbergen, Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen, Tel. (02) 270.81.96.

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content