Bruno Van Vaerenbergh beschouwt het als een uitdaging om iets lekkers te bereiden met wat er in huis is. Hij is een turbokok die geen uren in de keuken wil staan.

Bruno Van Vaerenbergh werkt in de voedingsbranche, waar hij zich bezighoudt met productontwikkeling. Hij volgde een opleiding banketbakker en geeft nu regelmatig zelf les aan gevestigde patissiers. Dan toont hij de nieuwste technieken die hij in het buitenland heeft ontdekt. Thuis is Bruno Van Vaerenbergh een creatieve familiekok, die ontspant wanneer hij voor zijn partner en twee kinderen kookt. Vaak denkt hij al ’s ochtends in de auto na over wat hij die avond zal gaan maken. Het gebeurt dat hij onderweg stopt om nog snel iets te kopen. Meestal kokkerelt hij met wat er in de koelkast steekt. ’s Zaterdags doet hij zelf zijn inkopen. Voordat hij de deur uitgaat, vraagt hij eerst aan de kinderen wat zij die avond willen eten. Dochter Verouschka houdt van couscous, rijst en groenten. Zoon Egon is zeven jaar oud, maar lust alles. Bruno vindt het heerlijk om rond te lummelen tussen al die verse producten. Wanneer hij al dat vlees, die vis en groenten ziet wordt hij gewoon gulzig en heeft hij zin om voor twintig man te koken.

Bruno kookt niet elke dag en wanneer hij kookt, is zijn echtgenote Martine altijd in de buurt. Zij houdt zich dan bezig met het dekken en versieren van de tafel. Martine houdt vooral van salades en brood maar als Bruno iets anders op tafel zet, zegt zij meestal ook “mmmmm, wat lekker”. Bruno houdt zelf van degelijke bereidingen uit de brasseriekeuken. Hij heeft echter ook heel wat periodes waarin hij iets helemaal anders doet. Zo was er een wokperiode, een periode dat hij Italiaans kookte en een periode dat hij warm liep voor Japanse ingrediĆ«nten. De hobbykok haalt inspiratie uit kookprogramma’s op televisie, doch zal nooit iets klakkeloos namaken. Hij probeert via tv vooral zijn technische kennis bij te schaven en gebruikt bestaande recepten om mee te stoeien. Zo ontstaat op de duur een heel eigen gerecht. Bovendien is hij een turbokok, die niet van plan is uren aan het fornuis te staan. In het weekend begint hij pas om 18 uur te koken. Hij beschouwt het als een gezellig onderonsje, waar een flesje wijn bij hoort. Wijn koopt hij meestal afgaande op een tip in een wijnartikel. Of hij gaat op ontdekking wanneer hij met de auto door een wijnstreek komt. Zo vond hij de Riesling 1990 CuvĆ©e GeneviĆØve, gemaakt door A. Zimmerman & Fils uit Orschwiller. Deze prachtwijn werd ter plaatse aangekocht voor 11 euro per fles.

Pieter van Doveren I Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content