“Romantieser”, zei de gastvrouw en we klommen verder tot bij de Gustav-kamer, waar ze twee elektrische vuurtjes aanwees, ondanks de aanwezigheid van een radiator. In de kamer die we gekozen hadden, troffen we een nieuw, ouderwets uitziend tweepersoonsledikant aan. En de geur van aspirine, of iets anders uit de huisapotheek. Voor de rest viel de kamer best mee: de lakens waren schoon, het matras stevig en rustend op het befaamde lattenwerk dat zo goed is voor de rug maar waarvan we de naam niet mogen vermelden. In een hoek van de kamer stond een tweede, wat ouder uitziend bed dat naar ons gevoel wat te veel plaats in onze leefruimte innam. In de verzorgde badkamer wachtte een leuke verrassing: daar stond een elektrische waterketel met enkele theezakjes.

Huize Ribbens is een fraai pand uit het begin van de vorige eeuw met een indrukwekkende entree. Vooral de in smeedijzer gevatte glazen deur, het stucwerk en de marmeren trap ogen bijzonder origineel. Eens voorbij die ingang wordt alles wat gewoner, ziet het pand er wat meer doorsnee uit en weerklinkt het geluid van spelende kinderen. Maar rustig was de Gustav-kamer wel en we sliepen er uitstekend.

De volgende ochtend zaten we moederziel alleen in de ontbijtzaal, waar onder een fraaie spiegel twee engeltjes rondom een vaas stoeiden. Het ontbijt viel anders best mee: een bord met lapjes ham, schijfjes kaas, confituur. Bruin brood, een thermos warm water, enkele theebuiltjes en de stem van een Portugese zanger op de achtergrond. Goed dat die ons niet alleen liet. Toen we klaar waren, verscheen een man op blote voeten die vroeg of alles naar wens was. We knikten en wezen op die twee engeltjes. “In die tijd konden ze er wat van”, zei hij.

De b&b Ribbens-Engelen bestaat uit drie kamers, waarvan twee met badkamer die aan 50 euro worden verhuurd, en één kleinere met badkamer op de overloop waarvoor 35 euro wordt gevraagd. Ribbens-Engelen, Justitiestraat 43, 2018 Antwerpen, tel. 03-248 15 39.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content