Ligging : in het verstilde dorpscentrum I Sfeer : moderne toetsen in een negentiende-eeuws interieur I Reistijd : twee uur rijden van Brussel I Prijs : goedkoop

We waren op zoek naar een rustige en betaalbare nacht en vonden die dit keer in Les Hayons, op een steenworp van Bouillon. In de schaduw van de kerk, waar op het aanpalende kerkhof één Australische en vijf Britse vliegeniers sinds 14 juli 1943 een rustplek vonden, runnen Steven en Yamina in de voormalige pastorie een uitnodigende B&B. Voor het huis uit 1903 bevinden zich twee terrassen en een barbecue. Achteraan is er een veranda die uitkijkt op een keientuin met nog een terras, waar men zich kan terugtrekken voor een hapje en de avond over zich kan laten komen.

Het stel leerde mekaar kennen in het Hotel de la Poste in Bouillon en vond drie jaar geleden dat de tijd rijp was om een eigen zaak te beginnen. Het pand dat ze kochten, was eerder al in gebruik als B&B en ligt in de hoofdstraat van het dorp, dat amper 140 inwoners kent. Steven heeft een boontje voor decoratie en voor het werk van Pieter Porters, en wist die smaken te combineren met brocantespullen, waarvan het paar er eerder al wat verzameld had.

Beneden ligt een alleraardigst salonnetje met een oude vloer, en staan er een aftandse piano, een verzameling karaffen en oude boeken. Dat alles tegen een grijze achtergrond die het geheel extra in de verf zet. Voorin is er een ruimte vrijgemaakt voor een winkeltje, waar bezoekers die enthousiast raken over het interieur soortgelijke nieuwe maar oud uitziende kadertjes, serviezen en bloempotten kunnen kopen. Centraal ligt de eetzaal met streepjesbehang van Flamant, waar zowel het ontbijt als het diner worden geserveerd, en over dat laatste waren we bepaald enthousiast. Bij een toast champignons, kalkoen en een zeer smakelijke moelleux de chocolat luisterden we naar het verhaal van de Vlaming en de Française.

We sliepen op de eerste verdieping, waar zich drie sobere maar zeer smaakvolle kamers bevinden. Hogerop onder het dak zijn er nog eens twee kamers, die beide uitkomen op een centraal gelegen salon. Alhoewel we aan de straatzijde lagen, was het er stil en vredig : auto’s passeren er nauwelijks in Les Hayons.

Het buffetontbijt is erg volledig maar het fruitsap komt uit de fles, al kan men daar, gezien de zeer redelijke prijs die gevraagd wordt, nauwelijks over kibbelen.

TIP De abdij van Orval, op twintig kilometer. En in het dorp zelf La Ferme des Fées, waar artisanale poppen van heksen en feeën worden gemaakt. Wandelaars vinden in de buurt volop gelegenheid om te stappen, de wandelkaarten liggen ter inzage.

Info

Maison Les Anges telt vijf kamers die tegen 66 euro per nacht worden verhuurd, inclusief de ontbijten. Voor het driegangendiner wordt 20 euro gevraagd, exclusief drank.

a

Maison Les Anges,

Rue de la Semois, 6830 Les Hayons, 061 46 87 75,

www.les-anges.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content