Volgens styliste Lien Degol kan een jeans altijd, overal en voor iedereen. Zolang het silhouet maar in evenwicht is. “Op jeans staat geen leeftijd, integendeel. In een jeans kan iemand meteen tien jaar jonger lijken. Het jeugdige en stoere denim breng je in balans door het te combineren met luxueuze stoffen die de lichaamsvormen goed volgen. Wat pasvorm betreft, gelden er voor ieder lichaam andere regels, maar een jeans moet netjes zitten aan het kruis.” Zelf heeft Lien een moeilijke relatie met jeans. “Ik heb er een paar, maar die draag ik alleen als ik me heel goed in mijn vel voel. Toch zie ik het echt wel graag. Opgekleed met hakken en veel accessoires blijft het een topoutfit.”

VROUWEN

Smalle heupen en geen uitgesproken rondingen ? Dan helpt een jeans met hoge taille en uitlopende broekspijpen om die vrouwelijke vormen te creëren.

Een baggy jeans die smaller wordt aan de benen is een zegen voor peervormige vrouwen : smalle taille en rondere heupen. Fashionista’s zijn er dol op en je heupen ook. Opgelet : niet combineren met losse top.

Appelvormige vrouwen kiezen het best voor uitlopende pijpen met een stevige hak eronder. Het silhouet wordt gebroken en je benen verlengd. Een los gedrapeerde top maakt je extra vrouwelijk.

Een platte derrière geef je gemakkelijk volume met zwaar geornamenteerde zakken, het liefst zelfs met een knop erop. Uitlopende pijpen doen ook dit figuur wonderen.

Ofwel ga je voor een totale bleke jeans ofwel voor een totale donkere jeans. Washings leggen accenten op foute plaatsen die niet flatteren.

MANNEN

Een bourgondiërsbuikje is het meest flatterend in een jeans die vooraan een beetje korter is aan het kruis. Combineer met mooi jasje of met een trui met V-hals.

De meeste mannen hebben smalle heupen. Rechte broekspijpen zijn hier het meest aangewezen. Denk Levi’s 501.

Dit seizoen kiezen modebewuste mannen voor iets kortere pijpen. Een beetje opgerold met een loafer onder, en klaar.

Klassieke types moeten opletten dat de pijpen niet als een harmonica op de voet vallen, dit verkort de benen. Laat je daarom steeds adviseren in een goede winkel waar ze ook je broek kunnen inleggen, het liefst met een boord die het stiksel toont.

ASSISTENT STYLING : MICHAEL WAUMAN

MAKE-UP : KARIMA METTIOUI

FOTOGRAFIEASSISTENT: LIESBET PEREMANS

Verkoopinfo : p. 97

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content