SPROOKJESNACHT IN EIGEN LAND

De comfortabele woonwagen in de tuin heeft alles om uw zigeunerhart te doen huppelen. © FOTO'S MICHEL VAEREWIJCK

IN EEN DORPJE MIDDENIN DE VELDEN VERWELKOMT LE MANOIR D’ANGE GASTEN DIE HUNKEREN NAAR RUST IN EEN SPROOKJESACHTIGE SFEER. HIER WIL MEN MAAR ÉÉN DING: U TRAKTEREN OP EEN ONVERGETELIJKE NACHT.

Als Sophie Schrijnemakers in 2002 een oud gebouw koopt in het vredige dorpje Ferrières, bruist haar hoofd van de ideeën. Het pand bevindt zich in erbarmelijke staat, maar loopt over van charme. De eigenares, gebeten door woninginrichting en reizen, besluit om het Le Manoir d’Ange te noemen en het een unieke identiteit te geven. De eeuwenoude stenen, de houten balken, de verwilderde tuin: alles inspireert haar. Ze laat die inspiratie de vrije loop en kleedt het pand aan met zuilen, stoffen, beelden en tientallen andere voorwerpen die ze heeft meegebracht van haar reizen naar het Oosten. Het resultaat? Drie exotische kamers met een omfloerste, weel-derige sfeer. Drie werelden die op het eerste gezicht weinig gemeen hebben, maar samenkomen in dit gehucht dat de meeste Belgen onbekend is. La suite du maharadjah gunt de gasten een fascinerende blik op de favoriete vertrekken van Indiase prinsen. In La Chaumière aux Fées nodigen het gedempte licht en het vele hout uit tot relaxen. En in Un petit Bout d’Atlantide, een kamer waarvan de naam op zich al een mysterie is, mochten wij een nacht doorbrengen. Ver weg van de wereld.

DE NACHT

Een paar dagen voor ons verblijf valt er een merkwaardig perkament in onze brievenbus. Met een handvol praktische richtlijnen. Maar ook met deze zin: ‘Maak u geen zorgen, u zult niemand ontmoeten, volg gewoon de weg van het licht.’ Spannend! En dat is nog maar het begin. Bij onze aankomst begrijpen we wat die boodschap betekent: een door fakkels verlicht kiezelpad leidt naar onze kamer. De deur gaat open en we worden verwelkomd door zachte muziek en de geur van wierook. Meteen zijn we ons werk, het gure weer en alle dagelijkse beslommeringen vergeten. Iets verderop trekt een mooie, uit steen gehouwen badkuip onze aandacht. Ze is gevuld met warm, geparfumeerd water. Naast het bad wachten hapjes en een karaf met aperitief. De inrichting doet de rest: lianen die van het plafond naar beneden hangen, meubels van hout en smeedijzer – en overal flakkerende kaarsvlammetjes.

Het vervolg van het verhaal mag elke gast zelf schrijven. Want dat is de filosofie van dit huis: zorgen voor een mooi decor en de gasten momenten van pure ontspanning bieden. Ook al is het mogelijk om hier ‘enkel’ een kamer te boeken, we kunnen u aanbevelen om voor de formule Nuit de Rêve te kiezen. Op het menu: een verrukkelijke maaltijd die in tajines op u wacht op een prachtig gedekte tafel. Een paar lantaarntjes verderop: een mand met enkele flessen wijn, uitgekozen door de vrouw des huizes. Door de bijzondere sfeer in de kamer boven voelt zelfs de meest nuchtere gast de romanticus in zich ontwaken. De volgende ochtend lijkt het ontbijt met gebak, jam en vruchtensap – wij konden ervan genieten op het zonnige terras – bijna een detail. Maar in dit feeërieke oord maken net de details het grote verschil.

EN EEN EXTRAATJE

Behalve in drie themakamers kunt u hier ook overnachten in La Roulotte d’Alégria. Die comfortabele woonwagen staat in de tuin en heeft alles om uw zigeunerhart in vuur en vlam te zetten. Tot slot een pluim voor het oprecht warme onthaal. De dame die discreet alles in het werk stelt om u een zorgeloos verblijf aan te bieden, heet Béatrice Bedeur. Terwijl haar gasten genieten, maakt zij overigens ook nog fraaie schilderijen.

LE MANOIR D’ANGE, 9 TERRE DU JARDIN IN 4190 MY (FERRIÈRES), 0475 97 60 65, WWW.LEMANOIRDANGE.COM. DE KAMERS WORDEN VERHUURD VOOR 175 À 220 EURO VOOR TWEE PERSONEN.

DOOR NICOLAS BALMET & FOTO’S MICHEL VAEREWIJCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content