Boss sloeg voor zijn nieuwe mannenparfum Ryan Reynolds aan de haak. De Hollywoodacteur bleek tijdens een gesprek in Londen de geknipte man voor de opdracht.

Door Wim Denolf

In de mannenparfumerie vallen blijvers op : Boss Bottled is er een. Ruim zestig miljoen flacons gingen over de toonbank sinds 1998. Een succesverhaal dat de geurendokters van Procter&Gamble zelf toeschrijven aan de destijds ongewone samenstelling, op basis van vanille, en aan de tijdgeest. “De markt werd beheerst door frisse parfums met citrusnoten of marinegeuren”, zegt Will Andrews. “Boss Bottled was een sensueel parfum dat een dynamische en vanzelfsprekende mannelijkheid uitdrukte. Krachtig, zelfverzekerd en ambitieus, maar nooit te veel. Dat verruimde de keuzemogelijkheden.”

Mocht u de iconische Boss-man vergeten zijn, kersvers merk-ambassadeur Ryan Reynolds komt aardig in de buurt. De 33-jarige Canadees en echtgenoot van Scarlett Johansson is het robuuste maar knuffelbare gezicht van de jongste telg van de Boss-geuren: Boss Bottled. Night. Sleutelelementen van de houtgeur zijn louro amarelo, muskus en groene aromatische accenten als berk en kardemom. Van het mannelijke ochtendritueel is in de campagne geen sprake meer . Reynolds geeft gestalte aan moderne ambitie ná de werkuren. Al is ook geduld geen overbodige kwaliteit voor de merkambassadeur : bij de lancering in Londen wordt Reynolds achtereenvolgens ondervraagd over zijn (geringe) kookkunsten, favoriete designers en de geur van de nacht. Die laatste is volgens de acteur trouwens ‘persoonlijk’.

Reynolds deed op zijn negentiende enkele keren Brussel aan als rugzaktoerist. Dat zit er ondertussen niet meer in : na X-Men Origins : Wolverine en The Proposal met Sandra Bullock begeeft Reynolds zich volgend jaar op superheldterrein in het 3D-spektakel Green Lantern. Daarvoor is er nog Buried, waarin hij levend begraven wordt op Iraakse bodem en ontwaakt in een doodskist. “Een onverfilmbaar scenario dat lang op de zwarte lijst van Hollywood stond”, bekent Reynolds. “Dat maakte het draaien dubbel zo opwindend. Het resultaat is pijnlijk realistisch.”

Als jongste van vier broers was Reynolds als kind naar eigen zeggen een wandelende schietschijf. “Twee broers zijn bovendien politieagent geworden, net als mijn vader. Aan alfamannetjes was dus geen gebrek.” Bij Boss bevindt Reynolds zich echter op vertrouwd terrein : de acteur is zelf een verwoed drager van pakken en bewondert klassieke acteurs als Carey Grant en Jimmy Stewart. “Bij Boss speel ik een rol die mysterie en verleiding inhoudt. De enige ongelukkige werkervaringen die ik ooit gekend heb, hadden trouwens met een slechte briefing en gebrekkige voorbereiding te maken.”

Bedachtzaamheid en een stapsgewijze aanpak typeren hem dan ook, zegt Reynolds over zichzelf : “Ik ben niet van de ene dag op de andere doorgebroken. Ik heb twintig jaar hard gewerkt om te geraken waar ik nu ben. Dat is ook het beeld van mannelijkheid dat ik thuis meekreeg en dat eigen is aan de mannen die ik zelf bewonder. Aan macho’s hebben we geen behoefte, maar dat soort mannelijkheid kan de wereld nu wel gebruiken.”

Boss Bottled. Night. (EDT 50 ml : 51 euro, EDT 100 ml : 67 euro) is verkrijgbaar vanaf 1 juli. Het gamma omvat ook een aftershavelotion (100 ml : 56 euro), een deostick en -spray (70 gr/150 ml : 21 euro)

en een douchegel (150 ml : 21 euro). www.hugoboss.com

Zie ook de Hugo Boss-pagina op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content