Voor mensen die snel meer over wijn willen weten is er de Wijn Encyclopedie van Denda op cd-rom. Daarop vind je informatie over de oorsprong van wijn, uitleg over de meest voorkomende druivensoorten en het vinificatieproces, en worden wijnstreken en -kastelen in de kijker geplaatst. De cd-rom bevat foto’s en videofilms met gesproken teksten. De encyclopedie heeft ook een database voor het invoeren van wijnen, het scannen van wijnetiketten en het bijhouden van proefnotities.

Uitg. Denda Multimedia, 995 fr.

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan en om nog beter te kunnen inspelen op de wensen en behoeften van de gasten besloot het Radisson SAS Hotel het gastromisch restaurant Sea Grill compleet te renoveren. Het exclusieve restaurant is beroemd om zijn bereidingen met vis en zeevruchten van chef-kok Yves Mattagne en zijn keukenbrigade. Sea Grill wist, met zijn diverse nominaties, een prominente plaats in te nemen tussen de vele gastronomische restaurants van de Europese hoofdstad. Het restaurant sloot op 21 juli de deuren en werd voor 9 miljoen frank gerenoveerd. Bij het restaurant werd een ontvangstruimte gecreëerd. Uniek is de walk-in-humidor, een speciale kast waarin sigaren worden bewaard onder ideale omstandigheden. Voor liefhebbers wacht een selectie Davidoffs en Cubaanse sigaren die in prijs variëren van 150 tot 2000 fr. per stuk. De walk-in-humidor biedt tevens plaats voor het bewaren van privé-voorraden van gasten, die bij een bezoekje kunnen genieten van hun eigen sigarencollectie. Verder kreeg de eetzaal nieuwe vloerbekleding en behang. De ingang is verruimd en er kwam nieuwe art-decoverlichting. Wat bleef zijn: de zilveren kreeftenpers en vaste bereidingen, zoals lauwe koninklijke krabscharen uit de Barentszzee, carpaccio van rode tonijn en kaviaar, en bretoense kreeft à la presse.

Radisson SAS Hotels & Resorts, Sea Grill: Wolvengracht 47, 1000 Brussel. Reserveringen: Tel. 02-227 31 20. Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

Orafti, dochter van de Belgische Tiense Suikerraffinaderij Groep, is onbetwistbaar marktleider in de productie en commercialisering van ingrediënten uit de cichoreiwortel. Elk jaar verwerkt Orafti meer dan 40.000 ton cichorei tot hoogwaardige voedingsingrediënten, waaronder de actieve Beneo-vezels. Deze actieve vezels, met als wetenschappelijke naam inuline en oligofructose, behoren tot de populairste voedingsingrediënten van het laatste decennium. Vandaag zijn er nagenoeg 1300 voedingsproducten op de markt waarin ze zijn verwerkt. De meest voor de hand liggende reden hiervoor is het veelbelovend positieve effect van de Beneo-vezel op de gezondheid van de mens. De actieve vezels zijn van nature aanwezig in heel wat fruit en groenten, maar in kleinere mate dan in cichorei. Het is onomstotelijk bewezen dat de Beneo-vezels een actieve invloed hebben op onze ‘goede’ darmflora. Ze dienen onder andere als voeding voor de vriendelijke Bifidus-bacteriën, die van nature in onze darm aanwezig zijn. Verder verhoogt Beneo de calciumopname.

Gratis infoline: Tel. 0800/30 448

www.BENEO.com; e-mail:info@BENEO.com

Tarwe is terug. Tarwebloem wordt sinds eeuwen in allerlei gerechten verwerkt, maar tarwekorrels in hun natuurlijke vorm zijn al enige tijd uit onze borden verdwenen. Daarom presenteert Ebly nu kookklare tarwe, een lekker en gezond alternatief voor pasta en aardappel. De kooktijd van de geprepareerde korrels bedraagt slechts 15 minuten. Tarwe is een vezelrijk voedingsmiddel, waarvan de gunstige rol voor het maagdarmstelsel is gekend. De vezels geven de graankorrel een ‘verzadigde’ eigenschap. Hij bevat traag resorberend zetmeel en stilt snel de honger. De graankorrel van harde tarwe bevat niet alleen veel koolhydraten en weinig vet, maar heeft ook een uitzonderlijke samenstelling aminozuren.

Ebly past bij voor-, hoofd- en nagerechten. De krokante goudkleurige korrels zijn op oneindig veel manieren te combineren: in salades bij tomaat, met curry, met groente en met allerlei vlees- of visbereidingen. Ebly is te koop in de supermarkt.

Voor meer wetenschappelijke toelichting is er de folder Tarwe: een terugkeer naar de Oorsprong, Lekker en Evenwichtig, aan te vragen via Tel. 02-712 72 17.

Pieter Van Doveren

Partner Content