Deze nieuwe rubriek bericht over eten en drinken, brengt restaurantnieuwtjes en signaleert nieuwe producten.

Na een serie onderzoeken kwam de dokter Jennifer Paterson vertellen dat ze kanker had. Toen de pers erachter kwam, probeerden de journalisten haar kamer in het ziekenhuis binnen te komen. Uit veiligheidsoverwegingen werd haar naam in de computer en op het kamerbordje in Jane Smith veranderd. Vrienden veranderden deze naam in Lady Vita Circumference. Jennifer had geklaagd over de vele bossen bloemen en had laten weten liever iets fatsoenlijks te eten te krijgen dan de ‘afschuwelijke’ ziekenhuiskost. Niet veel later stond de koelkast bol van de kaviaar. Zelfs prins Charles zond haar een ontroerend maaltje soep en ijs uit eigen keuken. Jennifer genoot ervan maar wist niet of de Tupperware-bakjes waarin het prinselijk voedsel was gearriveerd, teruggestuurd moest worden. Deze en andere anekdotes vermeldde Clarissa Dickson Wright voorin het kookboek dat in productie was toen Jennifer ziek werd. Jennifer en Clarissa vormden samen de Two Fat Ladies, die met hun Brits gevoel voor humor en hun passie voor eten miljoenen tv-kijkers wisten te boeien. In hun laatste boek, Bezeten van Eten, werden 150 gevarieerde recepten opgenomen. Uitg. BZZTôH, 1190 fr.

Brasserie Barometer is een nieuw horecaconcept in Antwerpen. Het is te vinden in het oude Papenstraatje. Naar analogie met succesvolle etablissementen in Montreal, Parijs en Londen presenteert Brasserie Barometer over diverse niveaus en ruimtes, onder één naam en één dak, diverse activiteiten en sferen: een Japanse kamer en brasserie met annex brouwzaal op het gelijkvloers, een casual restaurant op de mezzanine, een restaurant voor uitgebreidere lunch of diner op de eerste verdieping, en daarnaast, afgescheiden, maar op hetzelfde niveau de cigar lounge/salon/bar. In de kelder komt in oktober een music-bar, waarmee op het nachtleven wordt gemikt. Het keukenteam gaat voor een wereldkeuken met een stevige fond van traditionele, vegetarische en oosterse elementen.

Brasserie Barometer: Papenstraatje 1, 2000 Antwerpen. Tel. 03-231 31 25.

Geen tijd om een middagmaal te bereiden? Geen nood: de biosalades van Lima bieden een mogelijkheid. Ze zijn in drie variëteiten beschikbaar. De salades zijn verpakt in schaaltjes met twee individuele porties van elk 150 g (137 fr.) en vereisen geen extra bereiding: ze zijn vers en klaar voor gebruik. De Quinoa Curry is gebaseerd op de ‘rijst van de Inca’s’. Dit graan is rijk aan proteïnen, vitamines en mineralen. De quinoa wordt begeleid door appel, kool en rozijnen. De salade Kamut Taboulé is samengesteld uit de voorvader van de harde tarwe die in de oudheid in Egypte werd geteeld. De taboulé van het reuzengraan Kamut is volgens Libanese tradities bereid, en olijfolie en muntblaadjes zorgen voor een mediterrane toets. De salade Kamut Boulgour is gemaakt van gebroken Kamut-granen, verrijkt met kleine stukjes wortel en raapjes en bestrooid met zonnebloem- en mosterdzaadjes.

Van de verfijnde cuisine van ’t Oud Konijntje en ’t Hof van Cleve, tot de simpel-lekkere keuken van de Tunesische Kerkenna-eilanden. Van de aardappel-boom over biologische kaas tot macrobiotiek. Van verrassende combinaties met wijn en fruit tot de opkomst van Friuli-wijn. Dat en nog veel meer leest u in de nieuwe editie van het culinaire magazine spijs&drank _ een must voor wie eten en drinken even belangrijk vindt als ademen en houdt van de lekkere dingen van het leven. Het nieuwe nummer is vanaf 31 augustus te koop in de krantenwinkel en bevat, naast een gratis toegangskaart voor de Wijn & Gastronomie Beurs (9 en 10 september) in Antwerpen, een wedstrijd waarmee u een gratis wijncursus van Tastevin kan winnen.

Pieter Van Doveren / Filip Verheyden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content