Deze nieuwe rubriek…

Licht Koken en Snel Koken zijn twee titels uit de reeks Tip Culinair. Daarin komt men op voor een nieuwe stijl van koken, waarbij smakelijk samengaat met eenvoud, en wordt gekoppeld aan snelheid en vetarm. Licht Koken wendt zich tot bewust levende mensen, die bij de dagelijkse maaltijd vet mijden en kiezen voor producten die veel eiwitten en koolhydraten bevatten. Dit boek laat zien dat een en ander niet ten koste hoeft te gaan van de smaak. Wanneer men vetarm kookt moet men ervoor zorgen dat het gerecht niet te droog wordt. Men kan de pan afdekken met folie of de ingrediënten begieten met water of bouillon. Snel Koken richt zich tot mensen met weinig tijd. Het boek verzamelt recepten van gerechten waarvoor men niet te lang in de keuken hoeft te staan (maximum een half uur). Snel koken bespaart niet alleen tijd: heel wat verse ingrediënten smaken er bovendien beter door. Prille lentegroenten kan men niet beter bereiden dan door ze maar heel even te koken. Ze blijven lekker knapperig en er gaat amper iets van hun specifieke smaak verloren.

Beide uitgaves zijn van VNU, 595 fr. per deel.

Indiërs houden van feesten. Zelfs de armste landbouwer zal zich desnoods voor de rest van zijn leven in de schulden steken voor het huwelijksfeest van zijn dochter. Aangezien het religieus gedeelte van een Indisch huwelijk al drie dagen in beslag neemt, kan het bruiloftsfeest tot tien dagen duren! Niet alleen familie en vrienden worden uitgenodigd, maar ook de hele gemeenschap. Voedsel speelt een belangrijke rol bij de huwelijksplechtigheid. Al wat op tafel komt is sterk beïnvloed door godsdienstige gebruiken en plaatselijke gewoonten: verscheidenheid is één van de kenmerken van de Indische gastronomie. Tot zaterdag 30 september kan men in La Porte des Indes proeven van de regionale gastronomie van Punjab, Gujarati en Goa. Bezoekers hebben de keuze uit drie menu’s (telkens vanaf 980 fr.). Een bruiloftsmaal uit Goa bestaat zowel uit vis- als vleesgerechten met kokosnoot, het menu uit Gujarati is volledig vegetarisch en liefhebbers van lamsvlees en kip zullen eerder opteren voor een bruiloftsmaal uit Punjab. Gedurende het Indian Wedding Feast-festival kan men een vlucht naar India winnen (geldig voor twee personen), een reisje naar Engeland en een vip-maaltijd voor twee in de Porte des Indes, Londen.

La Porte des Indes: Louizalaan 455, 1050 Brussel. Tel. 02-647.86.51.

Meer mensen kiezen voor gezonder leven: meer beweging en evenwichtiger eten staan hoog op hun verlanglijstje. Het merk Cerial is expert en marktleider in dieet- en gezonde voeding en biedt een waaier van producten: natuurlijke producten, rijk aan vezels en vitaminen, alsook calorie- en suikerarme producten of cholesterol- en zoutarme voeding. Ze bevatten geen kunstmatige kleurstoffen, geen bewaarmiddelen en geen artificiële aroma’s. Cerial vaart sinds kort een nieuwe koers, met de bedoeling niet alleen consumenten met een dieet aan te spreken maar ook een veel breder publiek. Cerial wil uitgroeien tot een partner in gezondheid. Voor iedereen die gezond wil eten zijn er nieuwe producten in nieuwe verpakkingen. Het zijn vooral producten met natuurlijke anti-oxidanten en producten zonder toevoeging van suiker (met maltitol). Er zijn koekjes met tarwekiemen in de varianten melk-chocolade, soja-sinaasappel en sesam (ten minste 20% van de behoefte aan 6 vitaminen in maar 2 koekjes, 75 fr.) en er is verfrissende Groene-Theedrank, die de natuurlijke weerstand verhoogt (119 fr. voor 1 l). Bij de producten zonder toegevoegde suiker treft men: duoconfituren (89 fr.), hazelnootpasta (109 fr.) en chocoladerepen (39 fr.).

Om sneller en eenvoudiger te ontbijten komt Hero, bekend van sappen en confituren, met het FruitOntbijt. Deze stevige drank met toegevoegde vezels en vitaminen, is te krijgen in twee smaken (aardbei/sinaasappel & sinaasappel/aardbei??). Een glas Hero FruitOntbijt bevat de voedingswaarde van twee stukken fruit en de granen van een volkorenboterham. En men hoeft het fruit niet te wassen en te schillen en de boterham niet te smeren en te beleggen. Hero Fruitontbijt is verpakt in flessen van 750 ml (89 fr.) en 250 ml. Ze staan klaar in de koelafdeling van de supermarkt.

Het nieuwe nummer van het culinaire magazine spijs&drank – een must voor wie houdt van lekker eten …..

Pieter van Doveren

Partner Content