Speciale slaapplekken

Mii-dera in Otsu, een van de tempels met logies. © TAIRA MASAO

1. Airbnb voor Japanse tempels

Tijdens een reis door Japan staat een bezoek aan een van de duizenden schitterende boeddhistische tempels ongetwijfeld op je programma. Vanaf deze zomer kun je in een aantal van die tempels ook de nacht doorbrengen. De nieuwe website Terahaku (voorlopig alleen in het Japans) verzamelt al die tempels op één overzichtelijk platform. Ondertussen staan al zo’n honderd tempels online. De komende drie jaar wordt dat aantal uitgebreid tot duizend. Boeken kan via Airbnb.

terahaku.jp

2. Een Amsterdams bruggenhuisje

Dit voorjaar opende Sweets Hotel in de Nederlandse hoofdstad. Het is geen hotel in de normale zin van het woord, maar bestaat uit 28 bruggenhuisjes. Vroeger werden die huisjes gebruikt om de ophaalbruggen in de stad te bedienen. Nu heeft dat industriële erfgoed een tweede leven gekregen als hotelsuite voor twee personen. Het leuke aan de suites is dat ze vaak op minder bekende plekjes in de stad liggen en een prachtig zicht op de grachten bieden. Het oudste huisje stamt uit 1673, het jongste uit 2009. Prijzen vanaf 160 euro per nacht.

3. Visserhuisje boven de Rijn

In Bazel kun je deze zomer uitzonderlijk in Fischergalgen overnachten, een soort visserhuisjes die boven de Rijn ‘zweven’. De 14 m2 grote huisjes zijn in privébezit en normaal niet toegankelijk voor anderen. De huisjes zijn eenvoudig, maar knus ingericht. Ze hebben elektriciteit noch stromend water, echt back to basics. Een ervaren visser wil je zelfs leren hoe het vissen met Galgen (grote netten) in zijn werk gaat.

Brugwachtershuisje op de Amstelschutsluis.
Brugwachtershuisje op de Amstelschutsluis.© MIRJAM BLEEKER

basel.com/en/pop-up-hotel-basel

sweetshotel.amsterdam

Visserhuisje boven de Rijn
Visserhuisje boven de Rijn© Switzerland Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content