Wie ? Soetkin Vansumere, 27, scriptgirl (heeft onlangs meegewerkt aan Rundskop).

Woonbuurt : Sint-Andries in de Kloosterstraat, tegenover concept store Ra, tussen de antiekwinkels.

HOTSPOT

Een fijne wifiplek is Caravan, op ’t Noord. Serveren originele snacks en ontbijt, en goeie koffie.

RESTAUREREN

Voor het kopen van leuke meubelen of restaureren van je eigen spullen moet je bij Arangerie 13 in de Muntstraat zijn.

INTERNATIONALE KEUKEN

Mijn drie favoriete restaurants : Zaowang voor heerlijke sushi (Oude Koornmarkt), Varelli voor Griekse mezze (Plantinkaai) en in mijn eigen straat eet je lekker Belgisch bij Chez Fred (Kloosterstraat).

LACHEN OP CAFÉ

In café The Joker op de Kleine Markt staan elke woensdag en zondag stand-upcomedians op de planken. Andere toffe cafés : de Pallieter en de Chatleroi.

TE ARTY FARTY

Ik beken, eigenlijk vind ik Antwerpen soms te arty farty. Er wonen hier veel artiesten uit de film-, muziek- of kunstscene, en op sommige plekken op ’t Zuid loopt het vol hipsters die zich gedragen alsof ze het warm water hebben uitgevonden. Maar dat is gelukkig maar op bepaalde plaatsen. Behalve de arty farty kliekjes, vind je in Antwerpen ook nog de snobs en een heel volkse cultuur. En wij zitten overal een beetje tussen. Want ik ken Cathy, en dat is een juffrouw. En Tine woont tussen de Turken. En Jonneke komt uit Nederland.

ANDER MINPUNTJE

De gevaarlijke tramsporen waar je fiets al eens blijft vasthangen.

MINDER PLAYERS MEER DANSEN

Er zijn te weinig danscafés in Antwerpen. Dus als iemand initiatief wil nemen en daar meteen alle mooie jongens van ’t Stad kan verzamelen ? Jongens zijn hier doorgaans nogal players, vind ik. ( Cathy onderbreekt : “Ik weet waar de mooie jongens zitten, in de Cargo op Park Spoor Noord, ook een toffe buurt ! Deze zomer zaten ze daar allemaal naar het WK te kijken.”)

BESTE BAKKER

Op Oever is een buurtwinkel, Jespers, die achter in de zaak heerlijk brood verkoopt met gekke namen : een bommeke, een tirol. Het is eigenlijk een koffiebranderij die brood laat leveren van een ambachtelijke bakker, zo lekker !

CAFEINEKICK

De leukste koffiebars van ’t Stad zijn

Bar-Choc, In de Roscam, De Cafetaria, Caffènation en La Chascona.

“Een danscafé ! Wil iemand het initiatief nemenen er alle mooie jongens van ’t Stad verzamelen ?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content