De Rue Sainte-Beuve is een rustige straat op een steenworp van de Jardin du Luxembourg. En meneer Pierre Egurreguy – de naam is van Baskische oorsprong – een bescheiden man met een hang naar perfectie. Hij noemt zichzelf fils d’un limonadier, zeg maar de zoon van een cafébaas, en zelf heeft hij vele jaren een brasserie gerund, voorleer de stap te zetten naar het hotelwezen. Eén jaar geleden liet hij zijn oog vallen op de Sainte-Beuve en heeft hij die plek gekozen om zijn nieuwe ambitie waar te maken. Het pand dat aan het begin van de eeuw als familiepension fungeerde, werd veertien jaar geleden geheel vernieuwd, beschikt over airconditioning en een smetteloos interieur. De decorateur Christian Badin gaf het een cosy touch, met prachtige stoffen. Later vervolledigde David Hicks het gastvrije huis tot een Engels aandoend geheel van 22 kamers, waar toch voldoende aandacht is gebleven voor een persoonlijke aanpak.

“Als restauranthouder heb je oog voor wat service is, en luister je naar de klanten. Nu streef ik dezelfde service na, maar dan in een minder stresserende sfeer.”

De kamers zijn licht van kleur gehouden en vooral sober, naar het minimalistische toe. Maar die indruk wordt op een elegante manier doorbroken met een stuk antiek, of een oud schilderij, in elke kamer één. En dat is net genoeg voor een heerlijk evenwicht. Sommige kamers staan met elkaar in verbinding, tot vreugde van ouders met kinderen die toch met hen samen willen zijn, maar met een zeker behoud van privacy.

Maar het mooist is toch de lounge met het haardvuur. Een sobere achtergrond waarmee fauteuils in warme kleuren en stijlvolle lampjes aardig contrasteren, terwijl die plek naadloos aansluit bij de bar. De klanten zijn er dermate dol op, dat de eigenaar een leuke toegeving heeft gedaan: ontbijten kan zowat overal. Ook in de bar, of zelfs bij de open haard – wat het best of gezelligst lijkt. De Franse gasten blijven er graag hangen omdat ze er iets van de Angelsaksische warmte in herkennen, terwijl de Engelsen er a home away from home terugvinden.

In het Hôtel Le Sainte-Beuve zijn 22 kamers, in prijs variërend tussen 760 FF (standaard), 1000 FF (classic), 1100 FF (superior), 1400 FF (de luxe) en 1700 FF. Voor twee aaneensluitende kamers wordt 1900 FF aangerekend. Het continentale ontbijt kost 80 FF per persoon. (1 FF = ca. 6 fr.)

Le Sainte-Beuve, 9 Rue Sainte-Beuve, 75006 Paris. Tel. +33-145-48 20 07, fax +33-145-48 67 52.

Internet: www.small-hotel.com/saintebeuve

kadertje

In deze reeks wordt enkel ruimte gemaakt voor kleine hotels in een historisch kader, waar de eigenaar zelf de zaak runt en gastvrijheid voorop staat. De hotelletjes liggen op maximaal drie uur reizen van Brussel. Precies goed voor een charmant weekend.

PIERRE DARGE / FOTO’S LIES WILLAERT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content