Ligging IN HET HISTORISCHE HART VAN DENDERMONDE – Sfeer MODERN IN EEN BIJNA HONDERDJARIG PAND – Reistijd EEN HALF UUR RIJDEN VAN BRUSSEL – Prijzen CORRECT.

sfeer MODERN IN EEN BIJNA HONDERDJARIG PAND

reistijd EEN HALF UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

prijzen CORRECT

Linda was er niet gerust op toen we langskwamen, terwijl die ongerustheid helemaal niet nodig was. Het huis aan de Dijkstraat dat in 1923 werd gebouwd en aanvankelijk als hoedenzaak fungeerde, heeft met de nieuwe bewoonster een nieuwe functie en een nieuw elan gekregen.

Linda werkte vele jaren voor een energiebedrijf. Ze werd er goed betaald en had toffe collega’s. Toch besliste ze op haar vijfenveertigste verjaardag om een andere richting in te slaan. “Mijn man heeft me een beetje gepusht”, herinnert ze zich. “Hij zag me gebukt gaan onder werkdruk en stress, terwijl ik mezelf niet meer goed voelde bij koele cijfers en nieuwe doelstellingen.”

Linda had goede herinneringen aan chambres d’hôtes in Frankrijk en had zich bij een bezoek vaak de bedenking gemaakt hoe fijn het zou zijn er zelf een uit te baten. Het stel ging op zoek naar een huis en bij de eerste kennismaking was Linda al helemaal in de wolken. “Ik voelde het zo, zag de mogelijkheden meteen voor me.” Alleen was het pand te duur. Maar toen de prijs enkele maanden later zakte, sloeg het stel toe.

In vier maanden tijd werden extra badkamers voorzien met ligbaden op pootjes, omdat de gastvrouw vond dat die passen bij de nieuwe stijl met moderne accenten. In Bornem vond Linda bij interieurarchitect Bart Schelfhout een zielsgenoot die haar smaak perfect inschatte. De dominerende toon in het huis is wit, en op elke verdieping kwam een erg ruime kamer. Enkele hoeden tegen de muur van de gang met mooie, oude tegels zetten de sfeer. We sliepen op de eerste verdieping in een kamer in wit en zwart met houten vloer en voorzien van een prachtig aansluitende, ruime badkamer. Alleen voor wie van douchen houdt, valt de badkuip onpraktisch uit.

Het ontbijt met vers fruitsap, knapperig verse broodsoorten en desgevraagd een eitje, wordt op de gelijkvloerse verdieping gereserveerd. Daar kijkt een fraai glas-in-loodraam uit op de straat.

Domus Portus telt drie kamers die aan 95 euro worden verhuurd, inclusief de onbijten. In het weekend wordt voor één overnachting tien euro extra aangerekend.

Domus Portus, Dijkstraat 2, 9200 Dendermonde. Tel 052 20 27 08 en 0472 23 08 60, www.domusportus.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content