Smaakmakers

© GF / CARINA KABA

We serveren je de lekkerste nieuwigheden en trends.

Deze week: te ontdekken starters die in de pandemie een voedingsbodem zagen voor hun smakelijke zaak.

Bibliotheek voor servies

Porseleen is een nieuwe uitleendienst van Femke Noyen voor keukengerei, tafellinnen en servies van o.a. Serax, Oskar en Marimekko. Wil je bijvoorbeeld eens zelf pasta maken, maar heb je geen pastamachine? Voor 9 euro huur je er een voor een week.

porseleen.be

Outside the box

Vlak na de opstart van hun horecaleveranciersbedrijf Matteo Food werd de tweede lockdown afgekondigd, maar Thieu en Dieter bleven niet bij de pakken zitten. Prompt stampten ze ook een dienst voor particulieren uit de grond, waarmee ze verse groenten en fruit aan huis bezorgen. De boxen zijn gevuld met een mix van klassiekers en nieuwigheden en bevatten ook enkele recepten. Geen abonnementsformule, al kun je meteen wel voor een aantal weken bestellen.

matteofood.be

Democratische oesters

Oesters gooien hun exclusieve jasje van zich af. Op het menu van de Antwerpse oesterbar Eat My Oester staan verschillende soorten oesters, in verschillende bereidingen. Levering in Antwerpen en omgeving, in het weekend tref je een volle bakfiets aan in de Kloosterstraat.

eatmyoester.be

Moet er nog zout zijn?

Soms hoef je het niet ver te zoeken, want op sommige dagen bestaat de perfecte lunch uit een snee kwaliteitsbrood, een dikke laag goeie boter en wat grof zout. Voor dat laatste kun je sinds kort kiezen voor de vlokken van SMIQQL, het gloednieuwe bedrijf dat internationaal koppel Murat Bolat en Dina Holzapfel vanuit hun woonplaatsen Amsterdam en Zurich oprichtte. Er zijn acht smaken, goed om hartige én zoete gerechten mee af te werken.

smiqql.com

Smaakmakers
© UNSPLASH / DAVID VAZQUEZ
Smaakmakers
© GETTY IMAGE
Smaakmakers
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content