Smaakmakers

© GF

Waar te eten? Wat klaar te maken? Foodjournalist Barbara Serulus serveert elke week het lekkerste nieuws.

Traag brood

Het Avonduur is een microbakkerij die Jeroen en Marjolein inrichtten in de speelkamer van hun kinderen. Eén keer per week wordt het traag gerezen desembrood verkocht door het raam van hun huis in Wijgmaal. Het graan komt van de akkers rond de Abdij van Park en legt amper een kilometer af van akker tot broodzak. Wie zo’n bijzonder brood wil bestellen kan dat online doen. Afhalen telkens op dinsdag.

hetavonduur.be

Vonken en vuur

Twee scoutsvrienden die ooit een oven in elkaar knutselden op kamp hebben hun ontwerp geperfectioneerd tot ze de ultieme buitenoven in handen hadden. Nu lanceren ze een miniatuurversie: Vonken Mini. Het oventje is zuinig, zodat je met weinig hout veel warmte krijgt. In de kleine houtoven kun je pizza bakken, maar hij doet ook dienst als barbecue en is vooral erg gezellig om rond te verzamelen bij buitenfeestjes. Wie voor 14 december een Vonken Mini pre-ordert krijgt voor kerst een verrassingsdoos gevuld met Omer-bieren toegestuurd, de Vonken Mini zelf wordt geleverd in het voorjaar.

vonken.be

Bakken stijl

De iconische drinkbus van Mepal is een nostalgische klassieker. Maar het Nederlandse merk is ondanks z’n hoge leeftijd – het viert dit jaar zijn 70ste verjaardag – helemaal mee met zijn tijd. Onze favoriet uit het assortiment zijn de ronde bewaardozen – officieel heten ze Cirqula multikommen – die je op tafel kunt zetten als serveerkom om ze daarna af te sluiten met een deksel om restjes te bewaren. Ze kunnen ook in de diepvriezer en microgolfoven. De bewaardozen zijn er in diepe kleuren of zachte pasteltinten.

mepal.com

Op flessen getrokken

Tijdens de feestperiode kun je bij non-alcoholisch spiritmerk Bôtan twee van hun signature cocktails bestellen: de Bôtan Peruvian Sour en de Bôtan Espresso Martini. De mixen zijn ontwikkeld door cocktailfenomeen Paul Morel en worden afgeleverd in een elegant glazen flesje. Ideaal om jezelf te trakteren op een alcoholvrij aperitief op gastronomisch niveau. Voor de koffie van de Espresso Martini worden de bonen van het fonkelnieuwe koffiemerk Rush Rush gebruikt. Bestellen kan via de website van Bôtan, levering gebeurt naar wens een dag voor kerst of Nieuwjaar.

botan-drinks.com

Smaakmakers
© GF / Arno Verougstraete
Smaakmakers
© GF
Smaakmakers
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content