Smaakmakers

Waar te eten? Wat klaar te maken? Foodjournalist Barbara Serulus serveert elke week het lekkerste nieuws.

Fijne smeerwaren

De jonge onderneemster Caroline Vercauteren stapte als vijfde generatie in het familiebedrijf BonRill. Dat startte 100 jaar geleden als beenhouwerij en werd de grootste producent van rillettes in België. Met Caroline aan het hoofd kijkt het bedrijf met een frisse blik naar de toekomst en breidt het zijn gamma uit met vegetarisch broodbeleg. De veggie preparé, andalouse, curry- en tune-in-salade zijn gemaakt op basis van lokaal geteelde oesterzwammen, die de slaatjes een stevige portie umami geven. Alle salades zijn soja-, gluten- en zuivelvrij.

Te koop bij Spar en Colruyt.

bonrill.be

Bokaal speciaal

Voor de dames achter Djar is de glazen herbruikbare bokaal hét concept van hun cateringbedrijf. Of je nu een feestje geeft in je tuin of als bedrijf lunch bestelt voor je werknemers: Danielle en Alison stoppen de potjes vol met seizoensgebonden groenten, gezonde snacks en desserts.

djar.fit

Karakterkaas

Omage is een plantaardige hommage aan kaas. De kaas bevat geen zuivel, maar wel pitten en zaden die worden gefermenteerd om de typische friszure smaak van kaas te creëren. Het jonge Gentse merk bracht intussen vier vegan kazen op de markt met elk een uitgesproken karakter. Zo is er een rokerige kaas van gefermenteerde cashew met een witschimmelkorst, maar ook een groene kaas van gefermenteerde pompoenpitten en een smeerbaar kaasje op basis van brazilnoten.

Verkooppunten in een selectie bio- en verpakkingsvrije winkels.

omage.be

Hoppiness

De Coureur is een nieuwe brouwerij in een woonbuurt net buiten Leuven. Inspiratie voor zijn buurtbrouwerij deed brouwer Bart op toen hij in Chicago woonde, een stad met meer dan 200 artisanale brouwerijen waar je het bier meteen kunt proeven. Terug in Kessel-Lo begon Bart zelf te brouwen. Zijn bieren proef je in de taproom naast de brouwerij. Met bieren met namen als Colleke of Kuitenbijter mikt hij op wielertoeristen die de Hagelandse heuvels beklimmen, maar ook minder sportieve types zijn welkom.

brouwerijdecoureur.be

Smaakmakers
© GF
Smaakmakers
© GF / toos vergrote
Smaakmakers
© GF / fleur van de walle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content