Smaakmakers

© GF

Foodjournalist Barbara Serulus serveert elke week het lekkerste nieuws.

Lekker design

Rig-Tig is een Deens keukenmerk dat functionele huishoudspullen in een verleidelijk design giet. Hun nieuwe collectie Foodie in samenwerking met UNIT 10 bestaat uit lieflijke mixers, schattige broodroosters, aandoenlijke koffiemolens en strakke blenders en waterkokers in sober wit en zwart of vrolijke pastelkleuren.

rig-tig.com

Cleane choco

Er gaat weinig boven een boterham met choco. Onze favoriet van het moment is de kokoschoco van het Belgische merk Coco Nature. De choco bevat geen palmolie, wel kokosolie, kokosbloesemsuiker en cacao. Een ‘clean’ potje choco dat niet inboet op decadent smeergenot. De pasta combineert een subtiele kokossmaak met een intense chocoladesmaak en dat met maar half zoveel suiker als een reguliere chocopasta.

coconature.be

Slechte smaak

Het internet bulkt van de gezondheidsdocumentaires die een dieet of remedie aanprijzen als oplossing voor elk denkbaar probleem. Zelfs populaire streamingdiensten bezondigen zich hieraan en ook al ziet het er allemaal overtuigend uit, het wetenschappelijk bewijs dat in deze docu’s wordt aangevoerd is vaak twijfelachtig van aard. Om je de verwarring te besparen, leggen voedingsdeskundige Pixie Turner en hartchirurge Nikki Stamp in de podcast In Bad Taste dit soort wetenschappelijke claims op de rooster. Zo maken ze komaf met de dubieuze bloedtest uit de populaire film The Game Changers over vegan topsporters en lachen ze zich kapot met de methodes uit The Gerson Miracle. Een heerlijke no-nonsense podcast van twee gezondheidsexperts met veel gevoel voor humor.

Smaakmakers
© GF

Vind de podcast In Bad Taste via je favoriete podcastapp.

Heksje spelen

Welke planten zijn geneeskrachtig en welke stop je beter niet in je mond? Van een rustgevende thee tot een opwekkende smudge stick: je vindt het allemaal terug in dit boek. Een eigentijdse update van de eeuwenoude fascinatie voor geneeskrachtige kruiden.

Plant Magic. Herbalism in Real Life, Christine Buckley, uitgeverij Shambhala Publications, 24 euro.

Smaakmakers
© GETTY IMAGES
Smaakmakers
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content