Smaakmakers

© GF

Kooknieuws, foodtrends en lekker leesvoer.

Opgedadeld

Al zeven generaties lang kweekt de familie van Krimo en Slym Azzouza dadels in een oase in de Sahara in Algerije. De broers kwamen in 1995 naar België en besloten vijf jaar geleden om van hieruit de traditie verder te zetten. Ze halen de biologisch geteelde dadels zo vers mogelijk naar België en dat proef je. In Londen won hun merk Biotamra onlangs drie sterren op de prestigieuze Great Taste Awards. Je vindt de dadels in de biologische supermarkt.

biotamra.com

Bordje leeg

Je peuter groenten doen eten kan heel wat overtuigingskracht vergen. Handig dus, als Nijntje je daarin bijstaat. In Eten met Nijntje gaat het konijntje een kijkje nemen in de moestuin en de boomgaard, leert het dat de koe melk geeft en dat daarvan weer kaas gemaakt wordt. Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht bij deze verhalen 40 recepten voor de allerkleinsten. Eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker.

Eten met Nijntje, door Dick Bruna en Samuel Levie, uitg. Mercis Publishing B.V., 19,95 euro.

Schoon

Wie weleens groenten uit eigen moestuin trekt of ze rechtstreeks bij de boer gaat halen, kan niet zonder deze grove groenteborstel. Een modderig worteltje of een zanderige biet schrob je zo schoon met deze esthetisch verantwoorde borstel van Japanse makelij.

pantoufle-design.nl

Lees de stad

Fare duikt elke editie in het culinaire weefsel van een stad. De laatste versie van het magazine gaat over de Georgische hoofdstad Tsibili, een post-Sovjetstad die een bruusk ontmoetingspunt is voor nieuwe en oude gastronomische tradities, waar wijn altijd de hoofdrol speelt. Met zijn opvallende fotografie en persoonlijke verhalen is dit magazine een mooi hebbeding én een stukje interessante eetlectuur.

faremag.com

Smaakmakers
Smaakmakers
© GF
Smaakmakers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content