Er is hoop voor de mannen met erectiestoornissen. Wereldwijd zijn dat er naar verluidt 152 miljoen. Wie telt nu zoiets, denk ik dan. In België alleen al zouden het er ruim een half miljoen zijn. Waarin een klein land, nou ja, groot kan zijn. Maar vooral de… euh staart niet laten hangen, heren, want er is hulp op komst, in de nog altijd verrukkelijke vorm van fotomodel, actrice en ex-mevrouw Jagger, Jerry Hall (50). Want laat Jerry nu de ambassadrice zijn van de wereldwijde campagne Strike up a Conversation, in het Nederlands ‘spreek erover’, die mensen ertoe wil aanzetten om het probleem uit de taboesfeer te halen.

Waarom doet Jerry zoiets, vraag ik mij dan af. Want je gaat je toch niet inzetten voor de penis-in-nood als je daar zelf geen uitstaans mee hebt. Toegegeven, met haar meer dan 1.80 meter heeft de liaanachtige Texaanse zelf van nature iets fallisch, maar er moet meer aan de hand zijn. Officieel is Jerry nog altijd beste maatjes met haar ex, in Engeland zijn ze zelfs zo goed als buren, maar vijf minuten googelen en je krijgt een heel andere kijk op de zaak. Want wat deed de temperamentvolle schone in 1999 ? Eén van Jaggers lievelingsgitaren verkopen. Zogezegd voor de goede zaak, want de opbrengst van 52.000 dollar ging naar een fonds ter bestrijding van aids. Maar hoe wreed kan een vrouw zijn ? Hell knows no greater fury than a woman scorned, heet het in het Engels. Had de Stone maar niet met een bloedmooi Braziliaans model moeten rollebollen terwijl Jerry in verwachting was van hun vierde kind. En hoe kun je een tanend popidool nog efficiënter pesten dan door te suggereren dat het ook niet alle dagen feest was in de echtelijke sponde ?

Ook daarna had de Amerikaanse sirene blijkbaar geen chance met de mannen. Zo kreeg ze van prins Azim van Brunei ooit een boeket cadeau dat zo groot was dat het door twee mannen gedragen moest worden. Zoek daar maar eens een vaas voor. En zeg nu zelf, is dat niet een beetje overkill, zo’n monsterboeket ? Ruikt dat niet naar compensatie ? Voor een falende pneumatiek wellicht ? En dat is nog niet alles. Want haar volgende beau, de Brit George Waud, was weliswaar een pak jonger dan Hall, maar ook de producer van Snakes on a plane. Slangen begot ! Je hoeft geen gediplomeerde Freudiaan te zijn om daar je conclusies uit te trekken.

In België maakt ervaringsdeskundige Hall op 26 oktober haar opwachting op een door Bayer Healthcare gesponsorde persconferentie in het kasteel van Terhulpen. Waar precaire kwesties behandeld worden als : ‘Is de penis de antenne van het hart ?’ En wij die dachten dat hij het penseel van de liefde was. Potentieproblemen tot daaraan toe, maar die kaduke beeldspraak !

De presentatie van het gebeuren is in handen van Carl Huybrechts. Mijn God, ook hij ? Van een outing gesproken. Maar geen nood, bij Bayer hebben ze daar wel een middeltje voor. En oudere mannen kunnen zich optrekken aan de levenswijsheid van de Texaanse sirene zelve : “Jongere mannen, ik moet er niet meer van weten. Ze verplichten je naar Coldplay te luisteren en daar bestaat helaas geen remedie tegen.”

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content