Wat zou ik mispeuterd hebben dat ik ze haast dagelijks in mijn postvak vind : berichtjes die beloven dat ze mijn geslachtsorgaan zullen doen groeien, en mijn bedprestaties spectaculair opkrikken ? Opeens waren ze daar, als beurzensnijders in het struikgewas. In het begin schaamde ik mij ervoor. Ik zal wel op een site gesurft hebben, dacht ik, die het daglicht niet verdraagt. Niets menselijks is mij immers vreemd, en nu is het mijn welverdiende straf dat ik tot in lengte van dagen door mails word bestookt met onderwerpen als ” Sexual problems ? We have the answer, soldier !

Het is niet meteen iets om trots op te zijn, tot de doelgroep van dit soort berichten te behoren. Vrij snel kom ik er echter achter dat ook diverse collega’s van mij ze ontvangen. Zij zijn beminnelijke wezens van het vrouwelijke geslacht, die vermoedelijk geen boodschap hebben aan een mail die belooft : ” Just take this and become a real man !

Enigszins gerustgesteld, besluit ik de mails wat beter te bekijken. Ze zijn een merkwaardige combinatie van platvloers en spitsvondig taalgebruik. “Ik hoorde dat je vriendin over je klaagt”, luidt het onderwerp van een ervan. Maar dan in het Engels, uiteraard, want erectiestoornissen en vroegtijdige ejaculaties zijn blijkbaar een typisch Angelsaksische aangelegenheid. Een soortgelijke mail in het Portugees of – ” kèn gwoart daj gie em nie mi rechte krigt” – West-Vlaams kreeg ik tot dusver niet onder ogen. Vermoedelijk is de driehoek Kortrijk-Knokke-Koksijde net niet lucratief genoeg om er gepersonaliseerde junkmail op los te laten.

We all hate her saying her previous partner did not finish that soon.” Zonder te vervallen in haantjesgedrag, prijs ik mij gelukkig dat zulks mij nog niet is overkomen. Door talrijke plagen, verzoekingen en tegenslagen ben ik in dit korte leven al bezocht, maar de ejaculatio praecox was daar niet bij. Daar ben ik blij om, en voorts pieker ik er niet over u op een beschrijving van mijn matrasgetuimel te vergasten. Het moet een beetje smakelijk blijven. Tevens ben ik de mening toegedaan dat ik de verdomde plicht heb een firewall te plaatsen tussen mijn leven en uw lezersoog. Mij bereikt al vaak genoeg het verwijt, al dan niet vermomd als compliment, dat ik zo oneigentijds eerlijk ben.

“You know that true macho don’t cum after 5 sec.” Zo gaat dat maar door in mijn mailbox, elke dag weer. ” More inches in just months. Prepare to see chicks going crazy after you flash your improved tool.” Je mag het je toch niet te vleselijk voorstellen, zo’n eenogige slang waarmee iemand staat rond te zwaaien als was het een werktuig om industriële branden te bestrijden.

“Your size and endurance – ONLY THEM DO REALLY matters ! Enlarge your peness and bring unimaginable plesure to her. Let’s make an ejaculation like steel.” Soms zijn de teksten hilarisch. Soms staan ze bol van de spellingsfouten. Geen toeval, naar het schijnt, maar een lepe manier om spamfilters te omzeilen. Een zeldzame keer zijn de stukjes bepaald powetisch. ” Cheap VIAfGRA hot. I dropped the polpettone into the glowingashes.” Wat het betekent, weet ik niet, maar het zou uit de pen van T.S. Eliot kunnen komen. Tot de verbeelding spreekt het zeker. Wie schrijft ze in godsnaam, deze stukjes briljante literatuur ? Je zou denken puistige pubers, maar de mails spreken zulke fundamentele angsten aan van mannen overal ter wereld dat er veel geld mee te verdienen moet zijn – temeer omdat je niet voor lul staat bij de apotheker als je via internet Viagra bestelt.

In plaats van een voorraadje in te slaan, surf ik naar de Site van de Gestoorde Exen, die ik onlangs bij toeval heb ontdekt. “Op de grens van liefde en haat”, staat daar te lezen. “Ontsteek een kaars en doe een wens. Deze site is speciaal in het leven geroepen door eenieder die slachtoffer is van het gestoorde gedrag van een ex-partner.” Ook van deze uitschuivers en miskleunen van de liefde heb ik heden goddank geen last. Het leven kan mooi zijn. In plaats van mij, zoals wel vaker, te fixeren op wat mij dwarszit, leun ik behaaglijk achterover met de blik op oneindig. Ik tel mijn zegeningen alsof het schapen zijn, die dartel dansen in een rupsgroene wei.

Reacties : jp.mulders@skynet.be

Jean-Paul Mulders

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content