SIMPEL CHIC

Sommelier Jurgen Lijcops ontpopte zich van voorbeeldig zaalman tot succesvol ondernemer. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

WINEBAR & BISTRO

KEUKEN 7,5

DECOR 7,5

COMFORT 7

SERVICE 7,5

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 7,5

Eminent sommelier Jurgen Lijcops opende een eigentijdse en sfeervolle bistro-wijnbar aan het Antwerpse Zuid. Voor de deur staan de Ferrari’s dubbel geparkeerd en het voetpad is tot de deur bekleed met tapijt. Achter de bar staan drie obers in witte shirts wijnglazen op te blinken. Voor de bar staat of zit le beau monde. Je bent er welkom voor een drankje en/of om iets te eten. Later op de avond wordt er geroepen en gelachen want in The Glorious kent men elkaar. Er is een uitgebreide keuze aan vakkundig geselecteerde wijnen, die worden verkocht aan doorzichtige prijzen en waarvan er een dertigtal per glas worden aangeboden. Hoe duurder de wijnen bij aankoop, hoe kleiner de toegepaste winstmarge. Jurgen komt zelf aan tafel en luistert om te polsen wat je lekker vindt.

Voor de honger zijn er de gerechten van Johan Van Raes. De 53-jarige chef-kok kan terugblikken op een gestoffeerde carrière. Hij kookte negen jaar bij Claude Dupont, waar hij de wildkeuken onder de knie kreeg, hij opende Villasdal in Brasschaat en wist een Michelinster te verwerven, en hij was twaalf jaar chef-kok van de Mangerie in Ekeren. Johan voelt zich in zijn element en kookt in The Glorious met eersteklasproducten van de beste leveranciers. De spijskaart vermeldt specialiteiten als gepocheerd ei met garnalen, mousselinesaus en gerookte zalm (20 euro), jonge duif met jus van jeneverbes (29 euro) en krokant gebakken zwezerik met asperge (28 euro). Er is een populair driegangenmenu van 35 euro, waarmee een Bib Gourmand werd binnengehaald. Wij kozen dit menu en begonnen met tartaar van melkkalf met krullen ganzenlever en wasabimayonaise. Daarbij kwam een Javier Sanz, Villa Narcisa als Spaanse sauvignon blanc met frisse, krokante zuren (6,50 euro). Hoofdgerecht was bourride van magere mediterrane vissen in een bisqueachtige saus, opgediend met ratteaardappel en courgette. De kurk ging van een Fontodi, een soepele, rode Chianti Classico 2007, die zich goed voelde naast de bourride (39 euro).

De smakelijke maaltijd werd afgesloten met ijsnougat met gekonfijt fruit, coulis van mango, sorbet van framboos en kaneelroomijs.

Blijf je na het eten langer dan gepland plakken, dan wachten drie fashion suites (van 140 tot 190 euro).

Info

THE GLORIOUS

DE BURBURESTRAAT 4

2000 ANTWERPEN

03 237 06 13

WWW.THEGLORIOUS.BE

De keuken is gesloten op zondag en maandag. De bar is 7 dagen op 7 open. Ontbijt : 15 euro.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content