:: Info : World Watch, 03 227 35 14.

B ij Meyers zijn diamanten meer dan ooit ‘a girl’s best friend’. En nee, ze maken er geen tiara’s of oorbellen mee, maar horloges met parels en bengelende gekleurde stenen die bij elke beweging blij tinkelen. Zich onthouden indien bloedernstig. Stel je bent Madonna en je hebt al een Rolex, een Chopard, een Cartier. Ik zeg maar iets, zo intiem zijn we nu ook weer niet. In elk geval, je bent beroemd, modebewust en je hoeft niet op een dollar te kijken. Wat nog ontbreekt in je collectie is een heus pronkhorloge, fun-met-een-diamanten-wijzerplaat en een kanariegeel krokodillenleren armbandje, waar je met goed fatsoen mee in de hippe tenten van het New Yorkse meatpackers’ district en op Mustique gesignaleerd kunt worden.

Stel je bent Jean Christophe Niarquin, horlogemaker met ervaring in de distributie van upmarket horloges als Audemars Piguet, Breitling en TechnoMarine. Je wilt met een eigen horlogemerk voor de pinnen komen en je piekert je suf. Wat bestaat er nog niet, waarmee kunnen we opvallen in een markt die al oververzadigd is ? Enter Cyrill Waskoll, juwelier. Een kei in het verwerken van gekleurde diamanten, saffieren, smaragden, robijnen en parels in alle tinten. Het resultaat van hun samenwerking heet Meyers. Niet dat er ook een meneer Meyers in het spel is, maar Meyers klinkt vagelijk joods en vagelijk Zwitsers, dus betrouwbaar in horlogeliefhebberskringen. Terecht, want het binnenwerk van een Meyers wordt vervaardigd in een oerdegelijk atelier in Biel, CH. Aan de buitenkant mag het wat frivoler. Zoals bij de Ladydiamond Samba, bijvoorbeeld, geïnspireerd door de kleuren en de koorts van het carnaval van Rio : een ronde of vierkante kast, bezet met 20 bengelende diamanten, robijnen en saffieren en een kleurig bandje in haai, hagedis of krokodil. Of La Crazy, een verwijzing naar Paris by night, met een wapperend gordijn van grijsgouden kettinkjes. Blikvangers, showstoppers, ijsbrekers van horloges. Met de allure van een blinkend kostuumjuweel, maar dan wel met échte stenen. ‘ A porter de façon rigolo‘ zoals het bij de presentatie van de laatste nieuwe collectie in Parijs heette. Niet om ’s avonds eerbiedig uit de kluis te halen en opgedirkt mee uit te gaan dus, maar om overdag nonchalant bij een jeans te dragen. Of een ingetogen jurkje. Nu ja, voor zover iemand een horloge van respectievelijk 3150 of 2690 euro nonchalant weet te dragen, het is maar wat je gewend bent. Voor de allerduurste van het hele gamma, La Twenty Exclusive, tel je 14.990 euro neer.

Het stond in de sterren geschreven dat het tot een close encounter zou komen tussen Madonna en de Meyers-horloges. Zoals eerder ook al de uitbundig rijke Parijse socialite Mouna Ayoub, grossiste in haute couture, voor een Meyers door de knie-en ging. Er werd er zelfs eentje naar haar genoemd, de Chrono Mouna, met een waterval van gekleurde saffieren. Wie het helemaal bont wil maken, kan zijn eigen custom made Meyers bestellen. Sowieso is de ringlijst met diamanten, parels of gekleurde edelstenen afneembaar van het kader, zodat je al eens kunt afwisselen. Het zal niemand verbazen dat Meyers big is in Dubai en de rest van de oliestaten in het Midden-Oosten, naast de Caraïben, Japan en de VS. Bij het luxewarenhuis Saks was de introductie van Meyers de meest succesvolle sinds die van Chanel horloges. Om de vraag aan te kunnen, kopen Jean Christophe en Cyrill alvast alle beschikbare gekleurde diamanten op. De instant herkenbare showhorloges worden tegenwoordig ook al ijverig nagemaakt ; de tol van de roem, zullen we maar zeggen. Voor een échte hoef je trouwens niet eens naar Saks of Dubai. In Antwerpen, Brussel en Aalst, het Rio van de Lage Landen, zijn ze ook te koop. Exclusief voor dames én heren voor wie trop niet altijd te veel is.

Tekst Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content