Een verkoopavond op uitnodiging waar in alle exclusiviteit het milieu wordt gepromoot, combineert twee heersende consumententrends. Kan het nog hipper ?

Over LENY, de afkorting van Limited Edition New York, berichtten we al in Weekend Knack van 28 maart. Het merk zamelt met medewerking van een aantal klinkende namen in de mode- en celebritywereld (Diane von Furstenberg, Diesel, Marc Jacobs, Kate Moss, Christy Turlington,…) fondsen in voor The Climate Project van de mediatieke klimaatmilitant Al Gore. We beloofden u toen op de hoogte te houden van een verkooppunt in België. Het is een verkoopmoment geworden, want een aantal van de stuks worden te koop aangeboden tijdens Mconfidential, een exclusieve verkoopavond die plaatsvindt op 28 juni in Brussel. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat Weekend Knack vijf uitnodigingen voor twee personen in de aanbieding heeft.

Zullen er onder meer te vinden zijn : de voor LENY gecreëerde T-shirts door mode-iconen als Kate Moss, Christy Turlington, Margherita Missoni, Diane von Furstenberg en Gwyneth Paltrow (drie stuks per model), waar ook boetieks als Colette in Parijs en Harvey Nichols in Londen de hand op konden leggen.

Een verrassende deelnemer is een oude bekende, de Spaans-Belgische ontwerper José Enrique Oña Selfa, de artistiek directeur van het Spaanse modehuis Loewe. Hij tekende onder de noemer Rain Couture tien regenmantels, één voor elk decennium van de twintigste eeuw.

Oña Selfa, een veteraan van de Brusselse modeschool La Cambre, werkt al meer dan vijf jaar voor Loewe, maar speelt met het idee om een eigen lijn uit te brengen. “Ik had erg veel zin om mee te werken aan dit project”, vertelt hij. “Het milieu belangt ons allen aan. Tegelijk zie ik dit als een kans om zachtjes aan mijn eigen naam opnieuw te lanceren. Mijn collectie is nog in een embryonaal stadium, het kost veel tijd en geld.”

Zijn invulling van duurzaamheid wijkt af van wat we begrijpen onder duurzame mode : “Biologisch gecertificeerde materialen en natuurtinten horen niet echt thuis in mijn esthetische visie. Daarom koos ik voor regenmantels, het ultieme beschermende kledingstuk tegen klimatologische kuren. Bovendien is het een klassieker die elk seizoen opnieuw meegaat. Zo vul ik duurzaamheid in, met elegantie. Een perfect afgewerkt stuk heb je voor het leven.”

Staat ook op de lijst: een serie juwelen, ook in beperkte oplage, van Bing Bang, het label van de New Yorkse juwelenontwerpster Anna Sheffield.

Cathérine Ongenae m.m.v. Isabelle Willotsamenstelling Elke Lahousse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content