Aanbod

Guillaume Sénéchal is het enige Belgische kapsalon voor mannen dat ook een schoonheidsinstituut is. Het werd geopend in 1993, als reactie op de groeiende vraag naar specifieke beautybehandelingen voor mannen. Het aanbod omvat in de eerste plaats haar- en gezichtsverzorging (knippen, repair, verven, scheren, gommen en massage). Voor het lichaam kunt u kiezen uit massage, peeling, rugepilatie, manicure, (medische) pedicure en lymfedrainage. Uitbater Angelo Morreale (38) belooft een professionele en educatieve aanpak, een ongedwongen sfeer en vooral: verwennerij en relaxatie.

Onze bevindingen

Sénéchal mag er zijn: het sobere interieur met houtwerk, lederen zetels, bar en krantenaanbod straalt klasse en mannelijkheid uit. Sénéchal is uitgesproken chic, maar stelt first timers op hun gemak, mede dankzij het keurige en vriendelijke onthaal. De voertaal is weliswaar Frans – vervelend voor wie zich in de handen van experts legt. “We zoeken al lang Nederlandstaligen”, zucht Morreale. Tijdens een rondleiding wordt het aanbod uitgelegd en maak ik kennis met het personeel: vier coiffeurs-barbiers en twee esthéticiennes.

In de kleedkamer met kledingkast, douchecel en wastafel stap ik in een badjas en een paar slippers, om vervolgens plaats te nemen op de ligtafel in de privé-cabine. Daar onderwerpt Marleine me aan een grondige peeling. Ze legt stap voor stap de behandeling uit, stelt me op m’n gemak en respecteert zorgvuldig mijn privacy. De groffe korrels in de reinigingsgel missen hun uitwerking niet: na een halfuur schuren zijn alle dode huidcellen verwijderd en heb ik een babyhuid. Na een korte douche ben ik klaar voor een massage van de over het lichaam verspreide lymfeklieren, die het lichaam reinigen. Marleine vraagt eerst naar mijn eet- en leefgewoonten en bewerkt dan met acupressing de lichaamsmeridianen – lijnen die van kop tot teen lopen en verbonden zijn met soms problematische delen als de lever, de rug en het hart. Daarna masseert ze met de vingertoppen de lymfen, onder meer op het dijbeen, rond de knieholtes en de lenden. Ondertussen speelt op de achtergrond klassieke muziek.

Als ook nog het licht gedempt wordt, word ik zo mak als een lammetje. Tijd voor de gezichtsbehandeling van Solveig. Na een diagnose van de toestand, wordt de huid gereinigd met een zachte melk, water en een lotion met essentiële oliën. Dan gaat Solveig aan het gommen, een variant op de bekende face scrub: ze smeert een smeuïge pasta op mijn gezicht en gomt die er even later weer af. De dode huidcellen verdwijnen samen met de verharde pasta. Na een kwartiertje onder de vaposome, een toestel dat stoom vermengt met essentiële oliën en de poriën opent, verwijdert Solveig handmatig alles wat mijn poriën verstopte. Beetje pijnlijk, maar wel effectief. Bovendien wordt het vakkundig gedaan en krijg ik achteraf een relaxerende gezichtsmassage en een voedend masker. Ik ben in de wolken.

Je voelt gewoon dat deze profi’s weten wat ze doen. “Mannen zijn makkelijke klanten”, zegt Marleine. “De eerste stap is moeilijk, maar ze laten zich graag verzorgen. Ze genieten er meer van dan de vaak kritische vrouwen.” Alle gebruikte producten – van merken als Aramis Lab Series en Marcel Contier – worden trouwens gekozen om hun neutraliteit, specifieke mangerichte aanpak en niet-vrouwelijk imago. Sénéchal denkt na over zijn doelgroep. Een aanrader.

Prijs

Peeling en massage (2800 fr.), lymfedrainage (1500 fr.), gezichtsverzorging (1650 fr.), inclusief gebruik douche. Prijsoverzicht op aanvraag.

Guillaume Sénéchal, Louizalaan 85, 1050 Brussel, Tel. 02/534.33.36.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content