Schoonheid uit een podje

Podcasts zijn de perfecte manier om je op een speelse manier te verdiepen in een onderwerp. Deze beautyexperts fluisteren maar al te graag hun inzichten in je oren.

Fat Mascara

Wat? Het kletsuurtje van de Amerikaanse beautyjournalisten Jessica Matlin en Jennifer Goldstein, waarin ze een update geven van alles wat hot en happening is in de (Amerikaanse) beautyindustrie.

Lengte? Wekelijkse afleveringen van 30 à 60 minuten.

Te beluisteren via iTunes, Spotify, Google Podcasts.

The Beauty Brains

Wat? Laat twee Amerikaanse cosmeticawetenschappers aan het woord die prangende vragen beantwoorden en mythes doorprikken met een wetenschappelijk oog en een flinke dosis gezond verstand. Soms wat nerdy humor, maar wel met kennis van zaken en een hoog no-nonsensegehalte.

Lengte? Wekelijkse afleveringen van 20 à 40 minuten.

Te beluisteren via iTunes, Google Podcasts, Stitcher, thebeautybrains.com

The Beauty Podcast

Wat? Ontwikkeld door de Britse beautyjournaliste Sali Hughes (o.a. The Guardian), die het accuraat als ‘ the no nonsense no bullshit podcast’ omschrijft. Niet te missen is de aflevering met skincare-goeroes Caroline Hirons en Sam Farmer, waarin zonder pardon korte metten wordt gemaakt met hypes en mythes. Gesponsord door Avon, maar daar merk je op een kort reclamespotje na niets van.

Lengte? Wekelijkse afleveringen van 30 minuten.

Te beluisteren via iTunes, Spotify, Stitcher, Google Podcasts.

Beauty Toaster

Wat? Een van de eerste Franse beautypodcasts, gemaakt door beautyjournaliste Chantal Soutarson. Ze laat zowat iedereen aan het woord die telt in (Frans) beauty- en wellnessland. Interessant zijn de afleveringen met Frederic Malle en de Amerikaanse Tata Harper.

Lengte? Wekelijkse afleveringen van 30 minuten.

Te beluisteren via iTunes, Spotify, Deezer, Google Podcast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content