Je gezicht reinig je het best elke avond, ook al draag je geen make-up. Want een schone huid is minder vatbaar voor inflammatie en oxidatie. Bovendien bevordert het inmasseren van een reiniger de microcirculatie van de huid en dat zorgt voor een betere zuurstoftoevoer.

Clinique

WAT? Het driestappenritueel van Clinique met de ‘Facial Soap’ om het gelaat te reinigen, de ‘Clarifying Lotion’ om te exfoliëren en een hydraterende verzorging met de ‘Dramatically Different Moisturizing Lotion Plus’ of gel (vanaf 50 ml: 27,30 euro). Om elk huidtype te bedienen bestaan er 6 varianten van de zeep (vanaf 100 gr: 17 euro) en 5 van de lotion (vanaf 200 ml: 22,55 euro).

HOE? 3 stappen, 2 minuten, 2 keer per dag, oftewel ’s morgens en ’s avonds.

Op clinique.be en in de parfumerie.

Delbôve

WAT? De ‘Rituel Sorcière’ of de combinatie van de ‘Crème Sorcière’ (100 ml: 68 euro) en ‘Eau Sorcière’ (100 ml: 42 euro) van het Belgische cosmeticamerk Delbôve, die de huid reinigt en ook make-up verwijdert zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten.

HOE? Meng wat crème, lotion en kraantjeswater. Breng de emulsie aan op gezicht, hals en decolleté en indien nodig de ogen en gebruik daarbij cirkelvormige en opwaartse bewegingen. Herhaal eventueel en verwijder het product met een tissue of vochtig washandje. Dep de huid met wat lotion en werk af met de crème.

delbove-cosmetics.com

Clarins

WAT? De ‘Crème Douce Démaquillante Anti-Pollution’ (200 ml: 34 euro) van Clarins werkt zuiverend en voedend voor wie in een stedelijk (lees vervuild) milieu vertoeft of voor wiens huid nood aan comfort heeft. Gebruik ook daarom een lotion zonder alcohol zoals de ‘Lotion Tonique Camomille’ (200 ml: 23 euro) voor de normale tot droge huid of kies een variant voor de gevoelige, gemengde tot vette huid.

HOE? Neem wat product en verwarm tussen je handen. Breng de crème aan op je gelaat, druk je handen tegen je gezicht en haal ze snel weg zodat ze (als zuignappen) make-up en onzuiverheden losmaken. Goed spoelen, zachtjes drogen en afwerken met een lotion. Breng dan je gebruikelijke verzorging aan.

In de parfumerie.

Chanel

WAT? De oogontschminker ‘Démaquillant Yeux Intense’ (100 ml: 28 euro) van Chanel krijgt er een reiniger bij die zowel vervuiling als make-up verwijdert : ‘Le Bi-Phase Visage’ (150 ml: 38 euro). Samen goed voor een gereinigde en gehydrateerde huid.

HOE? Met een wattenschijfje op een droge huid, die je achteraf niet hoeft af te spoelen, want dit duo laat geen vettig laagje achter. Eindig met je gewoonlijke hydraterende verzorging.

Op chanel.com en in de parfumerie.

Door Delphine Stefens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content