Schattenjacht

KIRILOVE © JANA GERMANUS

Uniek en ecologisch verantwoord: ook in 2021 spreken vintage sieraden tot de verbeelding. Geen zin om urenlang te speuren naar die perfecte ring? Deze twee webshops deden het voor jou.

1–KIRILOVE

Wie? Fashionista Tiany Kiriloff en haar broer Michael sloegen tijdens de coronacrisis de handen in elkaar. In december lanceerden ze Kirilove, een webshop voor vintage juwelen.

Wat? Vintage hangers, ringen en oorbellen. Het gaat om unieke stukken, met zorg uitgekozen door het duo. Op hun website geven ze ook advies over ringmaten, resizing en de verzorging van je juweel.

Waarom? “Als klein meisje had ik al een passie voor vintage”, vertelt Tiany. “Ik hou van stukken met een geschiedenis. Ook mijn broer is al van kinds af gefascineerd door verborgen schatten – als antiquair heeft hij nu volledig zijn ding gevonden. We besloten onze twee liefdes samen te brengen en zo is Kirilove ontstaan.”

kirilove.be

2–LIVE TO EXPRESS

Wie? De Nederlandse Nadine Veldman startte in 2016 haar webshop Live To Express, met oorringen uit de jaren zestig tot negentig. “Ik had behoefte aan een creatieve uitlaatklep tijdens mijn studie”, vertelt ze.

Wat? Tegelijkertijd vintage en gloednieuw: Live To Express verkoopt nooit eerder gedragen collecties. De stukken zijn opvallend en betaalbaar. “We hebben iets voor iedere persoonlijkheid: van klassieke pareloorbellen uit de jaren zestig tot hoops uit de jaren negentig.” Onder andere Beyoncé en actrice Halle Bailey zijn al fan.

Waarom? Jezelf uitdrukken door middel van je stijl, dat is het motto van LTE. “Ik wil het grote publiek de schoonheid van vintage laten inzien. Het is een duurzaam, uniek alternatief voor de winkelstraat én geeft je outfit die extra touch.”

live-to-express.com

LIVE TO EXPRESS
LIVE TO EXPRESS© GF/ LIVE TO EXPRESS
LIVE TO EXPRESS
LIVE TO EXPRESS© GF/ LIVE TO EXPRESS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content