Salade van gepofte druiven

Voor 4 personen als bijgerecht

400 g druiven, rood of wit: kies wat je lekker vindt

Enkele takjes tijm

5 el olijfolie

6 el rodewijnazijn

3 el honing

2 laurierblaadjes

1 tl venkelzaad

Zwarte peper en zout

100 g waterkers

50 g kiemen (luzerne, broccoli of andere kiemgroenten werken allemaal)

Voor de dressing:

20 ml wittewijnazijn

25 ml olijfolie

1 tl graanmosterd

Zwarte peper en zout

1 el vijgenconfituur (of eender welke andere confituur die je in je koelkast hebt staan)

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de druiven in de ovenschaal: de hele tros mét steeltjes, of enkel de losse druiven die je van de tros hebt geritst, het kan allebei.

2. Meng in een kommetje de afgeritste blaadjes tijm, olijfolie, rodewijnazijn, honing, laurier, venkelzaad, peper en zout. Giet over de druiven en zet in de oven. Gril 25 minuten of tot de druiven openbarsten. Als je de tros in zijn geheel grilt, kan dit wat langer duren.

3. Maak de dressing door alle ingrediënten in een bokaal te doen. Sluit af met een deksel en schud stevig.

4. Verdeel de waterkers en kiemen op een schotel. Leg de druiven erbovenop. Schep het sap dat vrijgekomen is in de bakschaal over de druiven. Werk af met de dressing.

Salade van gepofte druiven
Salade van gepofte druiven© JOHANNA GOYVAERTS & TINE LEJEUNE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content