Vandaag reizen we door de schilderachtige Voerstreek, waar het gemakkelijk de weg verliezen is, want vele wegwijzers zijn overschilderd. In het centrum van Sint-Pieters-Voeren trekt een zalmkleurig, achttiende-eeuws pand op een hoek de aandacht. Paul, die als zevende generatie brouwer zijn hele leven bij De Gulpener heeft gewerkt, en Lieve, die vakwerkpanden heeft gerestaureerd, teambuildings heeft verzorgd en zelfs in Zuid-Afrika aan ontwikkelingshulp heeft gedaan, streken er acht jaar geleden neer.

De voormalige hoeve was door de vorige eigenaar vakkundig gerestaureerd maar toen het stel erin trok, bleek het toch wat groot. “We konden de deuren sluiten, of er iets leuks mee doen”, herinnert Lieve zich, die altijd al van gastenkamers droomde en er een goed jaar geleden B&B De Kraanvogel opende. “We hoefden er niet van te leven, deden het gewoon voor de lol maar al van kort na de opening loopt het als een trein.”

Echt verwonderlijk is dat niet : de streek is prachtig, het dorp een oase van rust, Lieve en Paul vormen een heerlijk gastenduo en het huis is ook al prachtig. Er zijn twee kamers en een apart huisje dat hogerop in de uitgestrekte tuin met verschillende niveaus staat. Zelf betrekken we de Hooizolder, die zeer ruim uitvalt, met naast de twee bedden ook nog een zithoek met tv, een tafel voor zes en een heuse bibliotheek. Een klein appartement eigenlijk.

Gelijkvloers is er een grote leefkamer met open haard, waar interieurtijdschriften liggen en het gezellig keuvelen is met de andere gasten. Door het raam aan de voorzijde kijkt men uit op de Commanderij. Maar ook buiten is er veel ruimte ter beschikking. Tussen het groen vindt de bezoeker terrasjes en gezellige hoekjes, alles badend in het groen en de enthousiast bloeiende bloemen.

Het ontbijt wordt in de leefkamer of buiten geserveerd en is behoorlijk uitgebreid. Omdat het regent, zitten we binnen bij kaarslicht en wachten de evenementen af. Op een kookplaat kan men zijn eigen eitje bakken, maar dat soort knutselwerk is aan ons niet besteed. Daarom bestellen we bij Paul resoluut een gekookt eitje. Met diverse soorten brood en wat kaas zitten we in geen tijd prinsheerlijk te genieten.

+

Ligging : aan de dorpsrand

Sfeer : Engelse cottage

Reistijd : vijf kwartier rijden van Brussel

Prijsklasse : correct

TIP

Een stevige wandeling

van anderhalf uur naar

het klooster en de kerk

van Val-Dieu, waar ook

een brouwerij gevestigd is.

Praktisch

De Kraanvogel beschikt over twee kamers die tegen 70 en 90 euro worden

verhuurd, inclusief

ontbijten, en een

gastenhuisje in de tuin

dat voor 65 euro ter beschikking staat,

zonder ontbijt.

De Kraanvogel,

Dorpsstraat 20,

3790 Sint-Pieters-Voeren, 043 81 21 18

www.vakantieinvoeren.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content