Ligging VLAKBIJ DE PARIJSE CHAMPS-ELYSéES

Sfeer COMFORTABEL EN NET, MAAR WAT ONPERSOONLIJKE KAMERS

Reistijd DRIE UUR RIJDEN OF ANDERHALF UUR SPOREN VAN BRUSSEL

Prijzen IETS TE DUUR, ZELFS NAAR PARIJSE NORMEN

De straat die de naam van de beroemde sterrenkundige draagt, is niet meteen de meest opwindende van Parijs. Maar het is er wel rustig, en ze glijdt elegant af naar wat de Fransen met hun klassieke gevoel voor overdrijving de mooiste avenue ter wereld noemen. Hôtel Galileo ligt op minder dan honderd meter van de Champs-Elysées met op wandelafstand de Arc de Triomphe en de beroemde restaurants Fouquets en Ladurée. Toch is het er opmerkelijk rustig. Tenminste op kamer 505 waar we de nacht doorbrengen. Die kamer is, zoals gebruikelijk in de Franse hoofdstad, behoorlijk klein uitgevallen – we schatten iets van vier meter bij vier.

Op zich valt er niet veel aan te merken op die kamer : het is er proper, de muren zijn in een elegant grijs/beige gezet en tegenover het voeteinde van het bed hangt een oude, aardig gekleurde prent van een cactus die niet zonder charme is. Aan het hoofdeinde van het bed bevindt zich dan weer een klassieke, moderne aquarel van een kleinere uitgave van de Arc de Triomphe. Het meubilair is evenwel van een goedkope, stijlloze kwaliteit en dat is een beetje onbegrijpelijk, want meneer Buffat heeft in Parijs een zekere reputatie opgebouwd als hotelier en is met de Galileo aan zijn vierde kleine hotel toe.

De badkamer met bad is perfect in orde en in een soort gevlekt wit marmer gezet, maar weer aan de erg kleine kant met het toilet ingebouwd. In dat kleinschalige geheel bevinden zich een televisie, een minibar en een kluisje. Het draadloze internet werkt perfect. Vermeldenswaardig is nog de rust. Je waant je absoluut niet in het centrum van een wereldstad.

De sobere onpersoonlijkheid van de kamer contrasteert anders wel met de gezellige lounge tegenover de receptie met kleine open haard en gedempt licht, die in warme kleuren is gezet. Aan de muur hangt een prachtig wandtapijt. Een halve verdieping lager bevindt zich een tweede, kleine zithoek waar kranten liggen en die uitkijkt op de tuin. Die lijkt door het effect van een spiegel groter dan hij is, en zorgt voor een groene noot in dit wat koude achtste arrondissement.

Overal hangen mooie architectuurstudies en beneden aan de trap bevindt zich een nogal benepen ontbijtruimte. Het ontbijt wordt echter zonder meerprijs op de kamer geserveerd. Naar Franse gewoonte is het correct maar zonder franje.

Hotel Galileo telt 27 kamers

die tegen 180 euro worden

verhuurd. Singles betalen 156 euro per nacht. Prijzen zijn exclusief ontbijt, dat 12 euro

per persoon kost.

Hôtel Galileo, 54 rue Galilée, 75008 Parijs

tel 0033 147 20 66 06 www.galileo-paris-hotel.com

TIP

Een wandeling

langs de Champs-Elysées, bekroond

met een diner bij Ladurée of Fouquets.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content