“Mijn grootste plezier bestaat erin om de mensen gelukkig te zien”, zegt notaris Alain Delahaye terwijl we in het Oud Moeshof, verloren in de Westhoek, een biertje drinken. Er zijn weinig redenen om niet gelukkig te zijn op deze uitzonderlijke plek, waar het jachtige leven en de lawaaierige drukte van elke dag niet doordringen. De notaris en zijn vrouw ontdekten zo’n tien jaar geleden de kleine vierkantshoeve waar we vanavond onze intrek nemen, en beslisten na één nachtje slapen om ze te kopen. Aanvankelijk kwamen ze er alleen in het weekend, en toen het toch wat groot bleek, kwam de gedachte op om er ook gasten te ontvangen.

Het Oud Moeshof, waarvan de oudste gedeelten uit 1760 dateren, was meer dan twee eeuwen onafgebroken als boerderij actief. Er liep zelfs een spoortje door de gebouwen waarlangs de bakken met mest naar buiten werden gereden. Bij de restauratie bleef het karakter behouden, al zien de interieurs er wat nieuw uit. De binnentuin toont een weelde aan bloemen en planten, en er is een plekje om te zitten, waar gasten ’s zomers ook het ontbijt kunnen nemen. Naast de boerderij ligt een vijver, omringd door enkele bomen : een idyllische postkaart.

We slapen in de roze kamer, die ruim en luchtig is en waar de bedden van uitstekende kwaliteit blijken. Bovendien beschikken we over een badkamer met ligbad. En ’s ochtends valt de zon overvloedig binnen. Er hangen werken van verscheidene artiesten te kijk : moderne kunst verzamelen was een passie van de vader van de gastheer. Er is nog een kleinere blauwe kamer (enkel met douche) en de zeer ruime derde kamer.

In dezelfde vleugel waar de gasten verblijven, bevindt zich ook de zitruimte met het prachtige gebinte waar het ontbijt wordt geserveerd. Rond de imposante haard kunnen de gasten lezen of schaken. Het ontbijt valt erg copieus uit, met een verse fruitsla, broodjes en croissants, vlees en kaas, confituur. En wie vóór het ontbijt een wandeling op het erf maakt, kruist de schapen, onderweg naar een dagje grazen.

Ligging: op het plattteland

Sfeer: landelijk met moderne inrichting

Reistijd: 2.30 uur rijden van Brussel

Prijsklasse: correct

TIP

Een fietstocht of een wandeling in de streek, waar er vervuiling noch lawaai is en de tijd een beetje stil heeft gestaan.

PRAKTISCH

Oud Moeshof, Steendamstraat 6, 8690 Alveringem, 058 28 98 27 en 0495 20 58 37.

Het adres telt drie kamers die tegen 75 euro worden verhuurd, inclusief ontbijten.

Tekst Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content