Ligging: in het groen, aan de dorpsrand I Sfeer: villa uit 1928 met enkele moderne accenten I Reistijd: een half uur rijden van Brussel I Prijs: niet goedkoop

Karin is een doener die veertien jaar bij Sabena heeft gewerkt en daar een mooie tijd heeft gehad. Toen het bedrijf ter ziele ging, had ze al veel nagedacht over haar eigen toekomst en over haar passie om mensen te ontvangen. Op haar veertigste hakte ze de knoop door : ze zou een B&B runnen, ook al vond haar man dat nog te vroeg.

“Ik vond dat het nu of nooit was, en van die beslissing heb ik nog geen moment spijt gehad. Ik woonde in Oud-Heverlee en wist dat er in de streek vanwege bedrijven en toeristen vraag was naar gastenkamers, en dus ging ik actief op zoek naar huizen in de buurt. Toen ik in een krantje deze dokterswoning uit 1928 ontdekte, belde ik meteen, maakte een afspraak voor een bezoek en wist ter plaatse onmiddellijk dat ik goed zat. Al betekende dat ook wel dat ik alles van nul moest opbouwen.”

De dokterswoning staat op een klein heuveltje en is omringd door een tuin die meer op een park lijkt. Een prachtig huis dat geheel in het groen ligt en van waaruit een klein pad naar de Waversebaan loopt. Hoewel het huis nog bewoond was, werkten Karin en haar man er nog zes maanden aan, waarbij ze erover waakten om de ruimtes, de prachtige vloeren en ramen intact te laten. Wie er binnenloopt, merkt meteen dat de sfeer van toen werd behouden.

De drie kamers zijn op de eerste verdieping gelegen. De Sweet Room is de ruimste, heeft een aanpalende kinderkamer voor twee en een badkamer met een heus oud bad op pootjes. Pete’s Room is de kleinste en zelf slapen we in de Green Room, die erg ruim uitvalt en over het groen aan de achterzijde van het huis uitkijkt. Er staat een opvallende, oude chaise longue en in de badkamer met mooie douche treffen we een fraaie, oude wastafel aan waarop alleen kwaliteitsproducten te zien zijn. Het geheel is godzijdank sober gehouden, met alleen een oude kast, een werktafel en een tv. Net genoeg om zich vrij en niet overladen te voelen.

Het ontbijt wordt beneden geserveerd, in een prachtige ruimte met erkers die uitkijken over de tuin. De gasten eten aan een magnifieke oude bottelarijtafel en zitten in elegante Fischelstoelen. Op tafel komen seizoensgebonden streekgerechten, zoals gestoofde appeltjes met spek en een ruime keuze aan vlees, kazen en zelfgemaakte confituren. Kortom, een echte topper.

TIP!

– Wandeltochten in het natuurreservaat De Doode Bemde.

Info

Bnb2b telt drie

kamers die allemaal tegen 80 euro voor één persoon en 100 euro voor twee worden verhuurd, inclusief ontbijten.

Bnb2b

Waversebaan 115,

3050 Oud-Heverlee, 016 40 28 95 of 0473 33 17 89, www.bnb2b.be

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content