Nicholas en Sylvia hebben in de buurt van Victoria Station twee negentiende-eeuwse huizen omgevormd tot een comfortabel, klein hotel dat vele prijzen haalde.

:: Hotel Windermere, Warwick Way, 142-144, Londen SW1, +44 207 834 5163, www.windermere-hotel.co.uk, reservations@windermere-hotel.co.uk

Na de rust van de Condroz vorige week duiken we nu onder in hartje Londen, voor een nacht in een met prijzen overladen, klein hotel. Hotel Windermere ligt op een steenworp van Victoria Station, waar het in een zeer historische sfeer baadt : Warwick Way werd in vroeger tijden The Abbott’s Lane genoemd, omdat het de verbindingsweg was tussen de abdij van Westminster en de residentie van de abt, de zogenaamde Abbott’s Grange. Dat was een soortement van landelijke speeltuin waar monniken, prinsen en koningen in de Middeleeuwen tot rust konden komen. Ondanks de veranderende tijden is er een relatieve rust gebleven en de huizen 142/144 werden er in 1857 opgetrokken in een echte vroeg-Victoriaanse stijl.

Al in 1881 werd er op het nummer 144 overnachting en ontbijt voorzien in de Pimlico Rooms, tegenwoordig het restaurant van de Windermere. Nick en Sylvia Hambi hebben er 25 kamers ingericht en voorzien van alle comfort, van satelliettelevisie tot safe. We betrekken er de Cartmel Room, de enige die geen nummer draagt en waar de geluiden ondanks de ligging aan de straatkant maar spaarzaam doordringen. De kamer is behoorlijk ruim en aan het voeteinde van het bed met baldakijn is er een kleine zitruimte met een tweezit, ideaal voor wie moe van het shoppen nog even voor de tv wil uitbollen. Naar goede Britse traditie is er ook een koffie- en theeset voorzien en tegen de muur hangt zelfs een dichtgeklapte broekenpers, al zouden we niet weten hoe het ding te gebruiken.

De stijl van de kamer is een beetje klassiek, met zware gordijnen. Alles is kraaknet en het bed blijkt uitstekend. In de gele gangen hangen ingelijste etsen van Londen in vroegere tijden, het personeel is een en al vriendelijkheid. En ’s morgens bij het vroege ontwaken hoor ik hoefgekletter van paarden op straat.

In de ontbijtzaal hebben de eigenaars hun goede smaak een beetje achterwege gelaten. Tegen de gele muren zijn trompe-l’oeuils van Griekse zuilen geschilderd en afschuwelijke nieuwerwetse kopieën van zogenaamd oude uithangborden opgehangen. We hadden beter verwacht, maar het Engelse ontbijt is dan weer in orde, zonder meer.

Het Windermere Hotel telt 25 kamers die vanaf 89 pond (129 euro, toilet op de gang) tot 104 pond (150 euro) worden verhuurd, altijd inclusief Engels ontbijt.

Tekst Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content