Runderdumplings met BBQ-taresaus en verse munt

© Diane Hendrikx

Voor 15 à 20 dumplings

350 g goed dooraderd rundergehakt (gebruik je mager gehakt, dan is je vulling te droog), oe ui, fijngeraspt

1 el sojasaus, 2 el hoisinsaus,

1 cm geraspte gember,

oe fijngesneden chili,

snuifje peper, dumpling- of wontonvelletjes van tarwedeeg (verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt, in de diepvriesafdeling)

voor 300 ml taresaus

250 ml mirin, 250 ml lichte sojasaus, 120 ml sake,

80 g bruine suiker, 2 el rijstazijn of appelazijn, 1 tl sesamolie, 1 tl witte sesamzaadjes,

Chinese barbecuesaus of ‘chachasaus’ (lichtbruine saus met een grove textuur met onder meer gedroogde garnaal, knoflook, sesam, chili, kokos en gember, verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt, bijvoorbeeld van Bullhead),

zwarte peper van de molen,

een handvol muntblaadjes

Meng voor de vulling alle ingrediënten tot een homogene massa. Vul de deegvelletjes een voor een met een koffielepel van de rundervulling. Vouw het velletje dubbel en sluit de dumpling door over de vouwlijn met duim en wijsvinger afwisselend golfjes te maken. Om je die techniek eigen te maken, bekijk je het best een YouTube-tutorial.

Voeg alle ingrediënten voor de taresaus samen in een steelpannetje. Breng op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de saus reduceren tot de helft van het volume terwijl je regelmatig roert. Meng daarna 2 delen barbecuesaus met 1 deel van je zelfgemaakte tare.

Stoom 2 à 3 dumplings per persoon 5 minuten in een stoommandje. Lepel wat barbecue-taresaus in een diep kommetje. Schik de dumplings hierop en werk af met grove zwarte peper en muntblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content