Ligging : in een rustige buurt in het Gentse stadscentrum I Sfeer : oude meubelen en moderne toetsen in een gerestaureerd pand I Reistijd : veertig minuten rijden van Brussel I Prijzen : zeer correct

Na enkele jaren werken als communicatiespecialiste en twee succesvolle zwangerschappen (met Léon en Cesar als zichtbare bewijzen) heeft Karin op eenenkele minuten wandelen van het Gentse Dam- poortstation een nieuwe uitdaging gevonden. Vijf jaar geleden kocht ze met haar man een zwaar verwaarloosd pand dat volgestouwd stond met alles wat een 96-jarige eigenaar door de handen was gegaan, inclusief elke potje yoghurt. De prijs was zeer redelijk, maar het werk gigantisch. Eerst werd het huis vooraan gerestaureerd en toen die klus geklaard was, kon worden nagedacht over de voormalige werkplaats, waar ooit een schoenenfabriek en later een textielbedrijf waren gevestigd.

Uiteindelijk werd besloten om Tijls architectuurpraktijk gelijkvloers een plaats te geven, terwijl op de twee hoger liggende verdiepingen telkens één gastenkamer tot stand kwam. Naar hedendaagse hotelnormen heeft zo’n kamer minstens de grootte van een presidentiële suite en dat is een zalig gevoel. We nemen die op de eerste etage en lijken wel in een loft gelogeerd, met een zeer grote driezit, een kitchenette, een ruwhouten werktafel, een televisietoestel en een uitstekend en groot bed, behangen met doorzichtige witte sluiers. Doordat er langs twee zijden veel licht binnenstroomt, is het er prettig werken, maar ’s morgens worden we wel om halfzes wakker – wegens vergeten het slaapmasker op te zetten.

Hogerop bevindt zich een kamer van dezelfde grootte, maar dan wel onder het aflopende dak. Beide kamers genieten dankzij hun ligging aan de achterzijde van het pand van een perfecte rust.

Maar het beste moet nog komen : op het afgesproken uur verschijnt Karin ten tonele met een zeer volledig ontbijt, helemaal verpakt in een soortement witmetalen draagmand. Daarin zitten een zeer genereus glas vers geperst fruitsap (altijd al een goed teken), twee gebakken eitjes, een bol yoghurt, kaas en charcuterie en diverse broodsoorten. En confituur, want Karin heeft met haar nieuwe job ook het genot van het roeren in de potten teruggevonden en kan daar aanstekelijk enthousiast over vertellen. Al gelooft de fan van de Italiaanse diva die haar naam leende aan het pand, dat ze nog wel andere pijlen op haar boog heeft. En om haar betrokkenheid met de kleinschalige aanpak in de verf te zetten, heeft ze op de gang een aanbod van lokaal gebrande koffie en een assortiment van haar confituren in een prachtige vitrine te kijk gezet.

TIP

Bezoek het Lam Gods, een schilderij dat iedereen kent. Weinigen hebben het gezien.

Info

Callas telt twee kamers die voor 75 euro worden verhuurd, inclusief de genereuze ontbijten. In het weekend kost een kamer voor één nacht 30 euro extra.

a

Callas, Pijndersstraat 18, 9000 Gent, 0473 751 311, www.callasbedandbreakfast.com

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content