Timing is alles. Hang ik met mijn hoofd boven de verstopte afvoer van de badkamerlavabo, hoor ik op Nostalgie, de radiozender die de jaren tachtig als ‘van ons’ claimt, een item over ruilseks. Wat blijkt ? Steeds meer glazenwassers, timmerlui, loodgieters, tuinmannen en rijinstructeurs, ja zelfs belastingadviseurs bieden op sekssites hun diensten aan tegen betaling in natura. Hand- en spandiensten als het ware. Mijn eerste reactie is ongeloof. Zeker weer fopperij van die gasten van Data Driven, het ‘Vlaamse onderzoeksbureau’ dat eerder al de kwakkel lanceerde dat Open VLD’ers van alle politici het vaakst seks hadden. Als om mijn conclusie kracht bij te zetten, stijgt uit de afvoer een borrelend geluid op dat afkomstig lijkt uit de ingewanden van een dikke mens met een serieus refluxprobleem.

Maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Mentaal maak ik een lijstje van alle klusjes in huis die de diensten van een stielman vereisen. De boiler die eerstdaags nagekeken hoort te worden, de schouw die al in een eeuwigheid niet meer geveegd is. En ja, de kasten op het terras moeten dringend opnieuw in de beits. Vakmanschap is meesterschap. Zouden er echt vrouwen zijn die met dat motto in het achterhoofd hun charmes in de strijd gooien ?

Op de pc google ik ‘klusjesman’ en ‘seks’. Prompt verschijnt een foto van een zo goed als naakte bink met een Black & Decker strijdlustig in aanslag. Ik duw mijn leesbril wat steviger op mijn neus en staar naar zijn gespierde tors. Zo kom je ze zelden tegen in de natuur, en al helemaal niet op de jobbeurs. Met tegenzin haal ik me het werkvolk voor de geest dat onlangs bij de buren een nieuwe keuken installeerde en tussen de bedrijven door op straat een sigaretje rookte : neerslachtige buiken en zitvlakken in flodderige groene overalls, bepaald geen types die niet konden wachten hun arbeidsvreugde onder het vrouwvolk te ver-spreiden.

Maar kijk, de markt voor ruilseks blijft groeien, lees ik op weer een andere site. Allemaal de schuld van de haperende economie die huisvrouwen en studentes ook noopt tot vindingrijke noodmaatregelen als het tegen betaling aanbieden van gedragen lingerie, chatsessies en dinner dates. Nu, als een sekshongerige mijn lingerie in een sopje wil steken, voor mij niet gelaten. En smikkelen tegen betaling, anytime boys !

Maar seks met handige Harry’s in de keuken, zoals de foto op een derde site suggereert, daar zijn wij dan weer ronduit tegen. Ik weet het, in The Postman Always Rings Twice leek dat geweldig geil, maar in de realiteit is rampetampen met je achterste in de croissantkruimels pure miserie. En een afwas van twee dagen op het aanrecht is ook niet echt libidobevordelijk. Net als ik mij vragen begin te stellen over tariefbepaling en btw-bonnetjes, vang ik een flard van een reclamespot op : “Mevrouw Leemans is er ook voor Johnny de bouwvakker.” Mijn God, mevrouw Leemans, de vriendin van nooddruftig Vlaanderen. Ook zij ? Nu weet ik het zeker, de crisis is verre van opgelost.

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content