© CWF&PH

Geen rush naar Rosch

De 28-jarige Glenn Ross werkte in de beste eethuizen (L’Ecailler du Palais Royal, Sea Grill, Hof van Cleve en The Fat Duck) voordat hij eind vorig jaar samen met zijn vriendin Nicole Schellekens restaurant Rosch opende. De inrichting van het moderne eethuis is gestoeld op oosterse filosofie en werd gecreëerd om in alle rust te tafelen. Concreet betekent dat : kale grijze muren, een gegoten grijze vloer, harde houten banken en een centrale keuken waaruit geluiden en botergeuren komen. Op de tafels staan glazen bolletjes met rondzwemmende garnaallarven. Aan de achterkant ligt de tuin, waar nu nog kippen lopen en in de zomer een terras komt. Uit de luidsprekers klinkt zwarte blues, die ons na een uur verveelde.

Menu’s zoek je tevergeefs, want daar is Glenn Ross tegen. Hij presenteert een eigen concept rond een à la carte-restaurant, waar hij klassieke gerechten opnieuw op het podium brengt. Het repertoire beperkt zich tot vijf hapjes, vier voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie nagerechten. De wijnkaart bestaat uit vijf witte en vijf rode wijnen. We kozen, voor de naam en om in de stemming te komen, een glas Rosch als correcte Duitse Riesling (7 euro). Drie grote sint-jakobsschelpen waren mooi vers, in boter gebakken en op het bord gebracht met peterseliewortel geparfumeerd met foelie, puree van gebakken witloof en schuimsaus van aardpeer (23 euro). Rundstartaar kwam met een eidooier en in huis gebakken chips, maar er ontbrak sla (15 euro). Borst van wilde fazant en het gehakte vlees van de bouten verschenen met fondant gebakken boteraardappelen, gekonfijte kool en paddenstoelen (26 euro). Een hagelwit stuk kabeljauw was vis van de dag en kwam in een rijke bereiding met prei, romanesco, gesmolten boter, bearnaise, en met boter en azijn aangemaakte aardappelpuree (25 euro). Ondertussen leerden we dat de zorgzame gastvrouw uit Nederlands Limburg komt. Ze was operatieassistente voordat ze in de ban geraakte van banketbakken. Ze deed stages in Huize van Wely (Noordwijk aan Zee) en bij Philippe Rigollot (Annecy) en ging als patissier aan de slag in Hof Van Cleve, waar ze Glenn tegen het lijf liep. Het nagerecht dat Nicole voor ons maakte, was geïnspireerd op het ijsje ‘Golden Gaytime’, dat in Australië op de markt kwam om de homohaat te doen smelten. Het bestaat uit vanille-ijs, chocolade, honing, toffee en crunch, en heeft alles om vanaf de eerste hap te behagen (8 euro).

We kwamen met mixed feelings buiten door de beperkte keuze van spijs en drank, het royale gebruik van boter en het tekort aan frisse smaken, en dat in combinatie met een beperkt comfort en lange wachttijden. De twee zijn jong maar nog niet volwassen!

Zondag en maandag gesloten.

Dorpsstraat 34, 3500 Hasselt. 011 18 27 93. rosch.be

TEKST PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content