Rik Verheye, acteur

© belga

–ATELIER LUCAS “De beste bakkerij in Knokke. Ik beklaag mij nu al dat ik dit zeg, want de wachtrijen zijn er al zo lang — vooral in het weekend. Maar de waarheid moet gezegd: beste tijgerpistolets ever, heerlijke patisserie en hun signature-brood ‘e Saint-Lucsje’ is top. Ik koop er altijd meerdere in een keer om in te vriezen. Just to be sure.”

Koninginnenlaan 9, atelier-lucas.be

–HET OUDE GEMEENTEHUIS, RESTAURANT EN B&B

“Restaurant onder de kerktoren in het idyllische Oostkerke (Damme). Ik cruise er meestal naartoe door de velden op mijn Vespa. Het is een plek waar ook veel locals komen eten. Een restaurant naar mijn hart met een vriendelijke bediening, niet te stijf, stijlvol én vooral héél lekker. Oliver, de eigenaar, hoeft mij zelfs niet meer te vragen wat ik wil eten als ik er kom. Je eet er de allerbeste garnaalkroketten en de heerlijkste entrecote.”

Processieweg 1, 8340 Damme, hetoudgemeentehuis.be

–L’ABBIOCCO

“Een gezellig klein Italiaans restaurant op de hoek in Heist. Tafelen in een gezellige ongedwongen sfeer. De zaak wordt gerund door een fijn koppel, twee rasechte Heistenaars die ik al heel lang ken. Je vindt er lekkere pasta’s en pizza’s en vooral de lekkerste limoncello coolers ter wereld (een cocktail op basis van limoncello en wodka). Helaas ook de gevaarlijkste.”

Knokkestraat 20, facebook.com/eethuislabbiocco/

–LES CAVES DE BORDEAUX

“Prachtige wijnzaak met heerlijke flessen in alle soorten, maten en prijzen. Zoals de naam doet vermoeden hebben ze er voortreffelijke Franse wijnen, maar evengoed hebben ze er Italiaanse parels. Als ik er kom, laat ik me altijd verrassen en ik ben er nog nooit met een middelmatige fles buitengewandeld.”

Koningslaan 234, lescavesdebordeaux.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content