Rijstcakejes

Spicy crispy ricecakes of hoe sushirijst omtoveren naar een krokant hapje. Een overschotje van rijst werkt altijd goed in de pan met gebakken groenten en een ei. Maar gebakken rijst klaarmaken op deze manier is van een andere orde. Knapperig en krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Voor 16 stuks:

150 g sushirijst of kleefrijst

2 el rijstazijn

250 g verse zalmfilet

oe teen knoflook

Stuk gember van 3 cm

Zeste en sap van 1 limoen

2 el sojasaus

1 kl sesamolie

1 kl vissaus

1 el sriracha

1 el geroosterd sesamzaad

2 takjes munt

3 bosuien

plantaardige olie om te bakken

2 el maizena

100 g wakame

1. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Meng er de rijstazijn onder en zet de rijst 10 minuten aan de kant. Doe de rijst in een rechthoekige plaat en duw stevig aan. Zet de rijst in de koelkast voor enkele uren of in de diepvries.

2. Snijd de zalm in kleine blokjes en doe in een grote mengkom. Rasp de knoflook en gember onder de zalmblokjes. Meng de zeste en het sap van de limoen samen met de sojasaus, sesamolie, vissaus, sriracha en sesamzaad onder de zalm. Snijd de munt en bosuitjes fijn. Doe bij de zalm.

3. Giet een dikke bodem olie in een pan. Doe de maizena in een diep bord. Haal de rijst uit de koelkast en snijd er hapklare rechthoekjes uit. Wentel de rechthoekige blokjes rijst in de maizena en bak 3 minuten aan elke kant zodat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een bord met keukenrol.

4. Beleg de rijstcakes met de pittige zalmtartaar en werk af met wakame en eventueel nog extra sesamzaad.

Tip: je kunt de rijstcakes ook beleggen met een andere vis en opgelegde gember of gemarineerde tofoe.

1
1© DIANE HENDRIKX
2
2© DIANE HENDRIKX
3
3© DIANE HENDRIKX
Rijstcakejes
© DIANE HENDRIKX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content