Rich girl face

“Het voelt zoals de verdoving bij een tandartsbezoek”, hoorde ik het ene meisje tegen het andere zeggen aan het tafeltje naast me in een hippe koffiebar. Ik wist meteen waarover ze het had. De afgelopen maanden zie ik ze steeds vaker, de meisjes met onnatuurlijk volle lippen. Ik keek zo nonchalant mogelijk over mijn schouder en inderdaad; ook deze jonge vrouw nipte met een stevig getuit mondje van haar chai latte.

Een groeiende groep piepjonge meisjes schaamt zich niet langer voor een esthetische ingreep meer of minder. Integendeel, ze lijken er net mee te pronken. De typische look met voluptueuze lippen, vollere wangen en stevig aangezette wenkbrauwen kreeg zelfs een naam: ‘ rich girl face’. De meisjes zien er stuk voor stuk uit alsof ze het onbekende zusje van de Kardashians zijn. Het effect van deze ingrepen op lange termijn valt nog af te wachten. Maar als je het mij vraagt, is het toch een hype om bezorgd de wenkbrauwen bij te fronsen.

Ook mannen kiezen trouwens steeds vaker voor plastische chirurgie, zo blijkt (zie p. 28). Al zetten ze de stap doorgaans pas op latere leeftijd en houden ze het bij subtielere ingrepen die vooral voor een frissere versie van zichzelf moeten zorgen. Wie weet wordt het geboetseerde uiterlijk ook bij jonge mannen een statussymbool en zien we over een aantal jaar plots opvallend veel Timothée Chalamet-lookalikes in het straatbeeld verschijnen. Die hype zou ik dan weer toejuichen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content